Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna och Rhojan SM-laddar med seger: ”En av hans bättre starter”

Anna Svefors, Berg, tog hem segern i huvudklassen vid nationella dressyrtävlingar på Grevagården i helgen. – Jag hade en skön känsla på banan, säger segrarinnan.

I helgen har det varit nationella dressyrtävlingar på Grevagårdens hästsportcenter, utanför Skövde. För Anna Svefors, från Berg och tävlandes för Grevagårdens ryttarförening, blev det en framgångsrik helg. Hon startade två svåra dressyrklasser med en av sina bästa hästar, 16-åriga Rhojan, och vann båda.

– Dagens start i Grand Prix var en av hans bättre. Vi hade bra flyt på banan, han var med, han lyssnade och jag hade bra kontroll. Jag hade en skön känsla på banan, säger hon.

I programmet ingår svåra skolor som piruetter, galoppombyten och så kallade slutor som kräver att hästen är stark, spänstig och kan samla sig väldigt mycket.

– De delarna fick vi till rätt bra bra och då tänkte jag ”det här kan nog gå vägen”, men sedan vet man aldrig, säger Anna.

Härnäst väntar svenskt mästerskap i dressyr för Anna och Rhojan. Det avgörs på Strömsholm i början av juni. Målet är att ta sig till finalen.

– Nu får Rhojan ta det lite lugnt några dagar innan vi åker till Strömsholm på förbundsträning för Louise Nathhorst. Jag kommer inte att rida jättemycket innan SM:et utan mest se till att hålla honom pigg och glad och se till att han mår bra i kroppen. Veckan innan tävlingen blir det bara kortare pass.

Även hemmaryttaren Åsa Nyström startade i en av helgens svåraste klasser, Intermediaire I med hästen Ramses, och placerade sig strax utanför prislistan.

Övriga ryttare från Skaraborg som tog placeringar var Jonas Pettersson som vann två medelsvåra klasser med Glorius och Winnie Mandela. Anna Syberfeldt - Mazurka, Ellen Hovseen Bood - Anarchia, Ester Philippa Nicolaissen - Flamenco, Elin Andersson- Chapman Winner, Magdalena Rubensson Zäll - Zeus Tova Wallemyr - Lucky Ruby, Kristina Ahrenbeck-Allegro och Sandra Bjurström - Cornell.