Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare känd av polisen

Artikel 14 av 16
Bränderna i Vedum 2018
Visa alla artiklar

Kammaråklagare Lars- Göran Wennerholm har i dag beslutat att anhålla en person misstänkt för att ha anlagt två bränder i trakten kring Vedum. – Mannen är sedan tidigare känd av polisen och inte en av de två vi tidigare hade inne på förhör, säger kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm till P4 Skaraborg.

Den nu anhållne personen medtogs till förhör på måndagsförmiddagen och anhölls därefter.

– Den misstänkte kommer att höras om de bränder som inträffat i trakten av Vedum den senaste tiden. Polisen kommer även att hålla förhör med andra personer som kan bidra till utredningen och vi fortsätter arbetet med tekniska undersökningar, säger Lars Johansson, enheten för grova brott i Skaraborg.

Ökad närvaro

Polisen kommer även i fortsättningen att ha en trygghetsskapande närvaro i Vedum.

– Vi är fortsatt intresserade av att få information från allmänheten som kan hjälpa oss i utredningen av bränderna. Det känns väldigt bra att känna det stöd och den hjälp vi hittills fått från de boende i området, säger lokalpolisområdeschef Fredrik Malm.

På grund av det känsliga utredningsläget har polisen eller åklagaren inga möjligheter att i nuläget berätta mer detaljer om utredningen eller den nu anhållne personen.

Läs om Vedumsbränderna dag för dag:

Läs polisen ökar närvaron:

Läs polisen söker vittnen:

Läs kommunen sätter in väktare:

Läs två anhållna för brand i Vara: