Tidningen har tidigare skrivit om den .

Academy of music and business heter det, en musik- och affärsrelaterade spetsutbildning som drog igång med en skola i Småland hösten 2013. Nu pågår ansökningarna till den nya skolan efter samma koncept, denna intill Vara konserthus.

Vi valde Vara på grund av det fantastiska bemötandet och det geografiska läget. Många som varit sugna på skolan i Tingsryd men inte sökt på grund av dåliga förbindelser kanske kan ta sig hit istället, sa Andreas Carlsson.

När någon frågar varför Vara säger jag att det inte finns någon annanstans där jag hellre vill vara.

Andreas, bland annat känd som tidigare jurymedlem i Idol, var i konserthuset under måndagen tillsammans med Quincy Jones III, även han känd som en del av Idol-juryn.

Jag ska prata lite om branschen i stort och lyssna på några unga talanger, sa Quincy som jobbat med internationella stjärnor så som Tupac och LL Cool J.

Än så länge söks bara elever lokalt i Skaraborg, eftersom ansökningstiderna ser annorlunda ut på annat håll i landet. Andreas förväntar sig många ansökningar från många olika håll.

Man skickar in ett arbetsprov, ofta i videoform och sedan väljer vi några som tas in till intervjuer där det även blir gruppövningar.

Till den första terminen är det tänkt att 50 till 60 elever ska börja på skolan, som till slut ska rymma 185 stycken.

Verksamheten drar igång i höst men skolan är inte färdigbyggd förrän hösten 2018. Till dess får eleverna helt enkelt hålla till i Konserthuset.

Jag skulle vilja plocka bort just musik ur sammanhanget och istället säga kreativt tänk. Man kanske vill vara en affärsman med musikaliska strängar på sin lyra, och utveckla sin scennärvaro. Eller så vill man bara bli en fantastisk människa, svarade Andreas.

Ja, det skulle jag säga.

Det här med att bli en bra människa är en stor del av verksamheten. De jobbar utifrån läroplattformen ”my better me”.

Viktigast är att få med värdegrundstänket och att det är värdegrundsmänniskor som sen går ut därifrån. Den biten finns med överallt, har Andreas tidigare sagt till tidningen.

Han är även övertygad om att många av de som går på skolan är på väg mot en ljus framtid.

Jag har mött många personer som kommer att vara stora stjärnor om några år.

Det finns också en annan sak som Andreas är helt övertygad om:

Musik kan förändra världen, sa Andreas Carlsson, medgrundare av Academy of music and business.