Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Jansson ska få Skaraborg att skratta

Under hösten kommer komikern känd från "Hipp hipp" till Vara och Skövde. Anders Jansson tar sin föreställning "Radikal Optimist" ut i landet, med bland annat fler stopp i Skaraborg.

Anders Janssons nya soloföreställning “Radikal Optimist” som han turnerade med under våren fick ett varmt mottagande och biljetterna gick åt snabbt. Nu ger han sig ut på höstturné med samma föreställning och kommer bland annat till Skövde och Vara.

I "Radikal Optimist" tar Anders Jansson upp universella reflektioner om livet och vardagen på sitt alldeles eget sätt. Med vilda associationer och tankesprång i ett högt tempo, förstärkt av imitationer, improvisationer och fysiskt skådespel tar han sig an ämnen som scouter, nudister, utrotningshotade ljud och tänkande teknik.

– Min förra show "Kom in och stäng dörren” gick också bra, men jag visste att jag kunde bli ännu bättre, mer personlig. Jag visste att jag nu hade en publik som gillar det jag gör, och då vågar man ta fler risker. Jag skriver ju om saker som jag själv tycker är roliga. Det är en fantastisk känsla att fler verkar dela min humor, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

Komikern, programledaren och skådespelaren Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära karaktärer Tiffany Persson från Staffanstorp, journalisten Morgan Pålsson och programledaren Mike Higgins för "Svenska för nybörjare" i humorprogrammet "Hipp Hipp". Han har också varit programvärd för Sommar i P1, programledare för Melodifestivalen och medverkat i flera komediserier på tv.

Men nu är det standup och höstturné som gäller. Den nya turnén har premiär 12 september i Lund. Därefter fortsätter turnén med ytterligare 30 föreställningar runt om i landet. Den 14 november kommer han till Skövde stadsteater och den 24 november kommer han till Vara konserthus.

– Jag älskar att turnera. När man har en show som man gillar, så finns det inget bättre än att åka runt och spela den för så många som möjligt. Och jag känner ett ansvar att åka till olika platser i Sverige. Om ni kommer, så kommer jag, hälsar Anders Jansson.