Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders G Johansson (M): ”Fler poliser och strängare lagar”

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Inför valet möter vi partiernas riksdagskandidater från vårt område. – Det behövs fler poliser och strängare lagar, säger Anders G Johansson, andranamn på Moderaternas Skaraborgslista.

Vilken är den viktigaste frågan nästa mandatperiod och i framtiden?

– Trygghetsfrågorna. Vi ser att otryggheten breder ut sig i samhället. Det får inte vara en fråga om var man råkar bo. Vi behöver fler poliser och strängare lagar, som en akut åtgärd. På sikt tror jag att vi måste jobba mer med integration och att alla människor i Sverige faktiskt är i arbete.

Vilken viktig fråga har hamnat i skymundan?

– Jag är en stark försvarsvän. Det tycker jag är en fråga som är onödigt undanskymd. Det är en central fråga som handlar om Sveriges existens och om att upprätthålla en demokrati. Man borde diskutera säkerhetspolitik mer än vad man gör idag i den svenska debatten och det är något jag är intresserad av att bidra till.

Vad borde riksdagen ägna sig mindre åt?

– Riksdagen borde ägna sig mindre åt symbolpolitik. Det tar kraft och leder inte ett samhälle framåt. Man behöver göra halt vid sådant som människor är bättre på att bestämma själva. Ett sådant exempel är föräldraförsäkringen.

Vilken är den viktigaste frågan för Skaraborg?

– De frågor jag nämnde inledningsvis är viktiga oavsett om man bor i Skaraborg eller inte, men även landsbygdsfrågor som den hutlösa drivmedelsbeskattningen. En sådan straffbeskattning gör det svårt för oss att bo här och driva företag här. Det behöver också göras medvetna investeringar i infrastrukturen. Jag fascineras av att man kan låta ett befintligt järnvägsnät vanskötas och samtidigt drömma om snabbspår på andra sidan Vättern.

Vad kan väljarna förvänta sig av dig om du får en plats i riksdagen?

– Väljarna kan förvänta sig att jag sköter mitt uppdrag med stort allvar och engagemang. Jag har också ambitionen att vara närvarande i valkretsen. Jag kommer att driva Skaraborgsfrågorna och de frågor som är viktiga för de moderata väljarna.

Vilka andra partier kan du tänka dig samarbete med i riksdag och regering?

– Jag ser att att vi har en riksdag som de svenska väljarna satt samman. Sveriges ska styras av dem som sitter där. Det var perverst när Alliansen undvek att få röster för sin egen politik i samband med Decemberöverenskommelsen. Regeringsfrågan är komplicerad. M har sagt att det är Alliansen i första hand som vi ska söka regeringsmakten med. Det kan också handla om en moderat minoritetsregering. Att ha SD i regeringen ser jag som uteslutet, men att man kan komma överens om sakfrågor i riksdagen ser jag som naturligt.

Vilka utmaningar har just ditt parti?

– Vi har en utmaning i att navigera i det förändrade politiska landskapet. Det ställer andra krav på oss än för bara några år sedan. Men vår mest spännande och viktigaste utmaning är att klargöra vår politik för väljarna som ett alternativ till den sittande regeringen.