Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambassaden på plats i Skara när Interkuluturella utställningen invigdes

På nationaldagen den 6 juni invigdes utställningen med temat ”Interkulturellt mellan Nusa Tenggara Barat och Skara” på Järnvägshotellet i Skara med fint besök. Bland annat var en delegation från den indonesiska ambassaden i Stockholm på plats.

Utställningen är samarbetet mellan Tatum Maya, en tvärkulturell konstnär från Indonesien och Jessica Winbladh på Jänvägshotellet.

LÄS MER: Utställning på Järnvägshotellet ska knyta band mellan Skara och Indonesien: "Ett ärofyllt uppdrag"

Under öppningsceremonin den 6 juni deltog även bland andra kulturchef Åsa Veghed och Skövde Konstmuseum.

Utställningen bär konceptet Trimulasi, som betyder "Tre världar". Den kom från den sumbawanesiska kulturen och står för tre poäng; människa, natur och gudar. Historien bakom Tatum Mayas konstverk härstammar från två kulturer; Nusa Tenggara Barat-provinsen i Indonesien och Skara i Sverige.

Tatum Maya hoppas att utställningen kan väcka intresse för ytterligare möjligheter som kulturutbytesprogram. Genom utställningen tar den indonesiska ambassaden också tillfället i akt att lära sig mer om den svenska kulturen, särskilt om den historiska staden Skara. Skaras kulturchef Åsa Veghed öppnade dörren till Skaras gamla bibliotek och gav en personlig rundtur i biblioteket medan hon förklarade om Skaras kulturhistoria och visade den indonesiska ambassadens delegation den äldsta boken i Sverige Skaramissalet.

Tatum Mayas utställning på Järnvägshotellet är nu öppen för allmänheten på Järnvägshotellet visas på eftermiddagar under nationaldagsveckan.