Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen i Skara svarar Bo Karlsson

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Vi måste alla samverka för Skaras bästa. Det är därför med stor uppskattning vi noterar den milsvida skillnaden mellan Bo Karlssons inlägg med fokus på sakfrågorna, och det osakliga och mycket fula personangrepp mot en enskild politiker som Fredrik Nordström spelade ut tidigare i veckan.

Det är en viktig framgångsfaktor för Skara att den politiker som endast är ute efter att göra utvalda meningsmotståndare illa får stå ensam i den önskan.

Det är riktigt att statsbudgeten ändrade förutsättningarna för kommunerna, trots att ett tilläggsyrkande från M och KD och riktade förslag från C och L tillförde mer än 4,5 miljarder till Socialdemokraternas ursprungsförslag. För Skaras del minskade statsbidragen med över 20 miljoner. Detta har vi nu att förhålla oss till under 2019. En åtgärdsplan i BUN är beslutad och vidare åtgärder analyseras kontinuerligt för kommande politiska beslut. I det arbetet deltar självklart alla partier som är förtroendevalda i Skara.

SkaraAlliansen fattar beslut gemensamt, och har gemensamt stått bakom de beslut som hittills tagits under vår ledning. Den 24 oktober har ordföranden och vice ordföranden i Barn och utbildningsnämnden meddelat att tjänstemannaförslaget kring nästa steg i skolsamverkan Skolstaden Skara kommer att presenteras för nämnden. Vi ser fram emot att ta gemensamt ansvar för de beslut som då kan ge Skara stärkt kvalitet och hållbarhet i skolans ekonomi och ser det som mycket glädjande om det gemensamma ansvarstagandet även kan vara Vänsterpartiets ingång i detta.

Alliansens gruppledare

Lars Berg (C)

Leif Brohede (KD)

Karl-Gustav Bynke (L)

Lotta Grönlund Plöen (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel