Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akron och Rekord storsatsar på solenergi: "Hoppas att fler företagare gör slag i saken"

Akronmaskiner i Järpås och Rekordverken i Öttum satsar under våren och sommaren 2020 stort på solenergi. Nettoinvesteringen på över 10 miljoner kommer täcka större delen av elenergibehovet för systerbolagen, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi har länge strävat efter att bli helt fossilfria och detta är ytterligare ett steg på den vägen, säger bolagens ägare Erik Hellsvik.

Montaget på taken pågår för fullt. En första etapp togs i drift vid midsommar och i höst ska alla paneler på totalt 2 MW, vara igång. Det statliga bidraget på 20 procent blev en avgörande faktor för industriföretagen. Projektering och installation sker med lokala representanter och entreprenörer, vilket gör det hela till ett så gott som helt Skaraborgskt projekt.

- Rekord är redan i det närmaste fossilfritt och Akron tar sig successivt fram mot samma mål. Det här projektet är ett av våra bidrag till miljödiskussionen. Hoppas att fler företagare gör slag i saken. Det är inte så komplicerat som det kan verka, säger Erik Hellsvik.

Man räknar med att satsningen ska betala sig på 12-14 års sikt. Panelerna som nu sätts upp beräknas hålla i minst 25 år.