Melodifestivalens första deltävling ser ut att bli en mycket jämn historia, i alla fall om man ska tro oddsen från spelbolaget Unibet. Startfältet innehåller flera artister som tidigare har tagit sig till final i tävlingen. Den mest meriterade är Charlotte Perrelli som har vunnit Melodifestivalen två gånger - första gången räckte det hela vägen till seger i Eurovision Song Contest. Men enligt Unibets odds tippas Perrelli hamna på femteplats och missar därmed en biljett till andra chansen. Även Dinah Nah, som gick till final i Melodifestivalen 2015, tippas sluta utanför topp-fyra i Göteborg.

Oddsen pekar på att Boris René, som fick sitt genombrott i Melodifestivalen förra året, kommer att gå till andra chansen. De som gör honom sällskap är musik- och humorgruppen De Vet Du som har gjort succé på Youtube med sina musikvideos.

Ace Wilder är klar förhandsfavorit att gå till final tillsammans med doldisen Nano Omar som debuterar i Melodifestivalen. Göteborgs riktiga högoddsare är den 19-årige rapparen Adrijana som spelas till 8,50 gånger pengarna att gå direkt till final.

– Startfältet i Göteborg är svårtippat. Spelarna tror starkt på Ace Wilder och Nano, sen blir det betydligt jämnare i oddslistan och allt pekar på att vi får uppleva en riktig nagelbitare i Melodifestivalens första deltävling, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Det intressanta är hur Skaraborgskompositören Thomas G:sons fyra bidrag placerar sig i spelarnas värld. Ace Wilder och Mariette är bland favoriterna, Dinah Nah i mitten och Roger Pontare i botten.

Nu börjar tävlingen.