Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

81-åriga Anna drabbad av tjuvarnas nya spaningsknep

Anna Ahlby är 81 år och bor på Nedergårdsvägen i Skövde. Nu tror hon sig ha upptäckt tjuvarnas spaningsknep för att se om någon är hemma i bostaden. – De lägger ut mynt på strategiska platser och kontrollerar sedan om någon plockat upp dem, konstaterar Anna Ahlby.

Det första myntet hittade hon precis utanför grinden för tre veckor sedan och funderade över hur någon kunde tappa det där om de bara gick förbi.

– Samma kväll ringde en man på dörren vid 21-tiden och min dotter öppnade. Han ville sälja larm, men när hon svarade att vi redan hade ett ville han ändå komma in in i bostaden, fortsätter Anna.

Dottern sa dock nej och han försvann.

Hittade nytt mynt

För ett par dagar sedan hittade hon ett nytt mynt vid dörren och i lördags väcktes hon tidigt på morgonen av att hunden ville gå ut.

– När jag kommit utanför bostaden märkte jag att en vit bil parkerat utanför och två män spanade på huset. Jag stirrade tillbaka och då valde de att åka i hög fart, berättar Anna.

Väninnan drabbad

Även en väninna på Torgilsgatan har råkar ut för samma sak och Anna Ahlby är övertygad om att en liga just nu rör sig i området och har inriktat sig på äldre som bor ensamma.

– Jag googlade på min iPad och hittade en varning från polisen om att man placerar ut saker för att se om huset är tomt. I något fall hade de lagt ett cigarettpaket på soptunnan.

Hon säger sig inte vara rädd själv, men vill uppmana andra på att vara uppmärksamma om de här tecknen plötsligt dyker upp.