- Kommuner och region får nu betala 1350 miljoner kronor som borde ha gått till barnens skola och äldreomsorg, säger Urban Ahlin (S).
Socialdemokraterna kritiserar regeringen för att inte ta sitt ansvar med finansieringen av E20.  Staten förutsätter nu ett stort ekonomiskt ansvarstagande av Skaraborgs kommuner och Västra Götalandsregionen.
- Regeringen pressar ur kommunerna och regionen ytterligare 350 miljoner utöver de 1000 miljoner som redan tidigare utlovats, säger Urban Ahlin (S), riksdagsledamot från Mariestad. 
Han fortsätter: 
- Tyvärr är ju läget sådant att kommunerna och regionen inte har något vad, eftersom vi måste få till en utbyggnad av E20. Våra politiker i region och kommuner har ansträngt sig enormt. 
Socialdemokraterna pekar även på att bara 62 procent av vägen genom Västra Götaland kommer att vara 2+2 eller motorväg. Monica Green (S), riksdagsledamot i Skövde, påminner om alliansens vallöfte.
- Trots att Cecilia Widegren (M) och Sten Bergheden (M) lovade motorväg hela sträckan i valet 2006, kommer 38 procent inte att vara motorväg. De lovade att fixa det innan 2010, konstaterar Monica Green (S), som drivit frågan om E20s utveckling i många år. 
Hon tycker att det är bra att sträckan Götene - Mariestad blir 2+2, liksom sträckan förbi Mariestad.
-  Det är viktigt för vår industris godstransporter och för trafiksäkerheten. Men det är egentligen statens ansvar att finansiera nationella vägar.