Nästa år fyller hårdrocksbandet från Skövde tio år. Sedan starten 2004 har Ammotrack hunnit släppa två album, turnera en hel del och dessutom byta medlemmar.

Fakta: Ammotrack

Medlemmar: Mikael de Bruin, Jonas Jeppsson, Anders Franssohn, Oscar Fläring, Sebastian Nero Disk..

Fakta: Ammotrack

Medlemmar: Mikael de Bruin, Jonas Jeppsson, Anders Franssohn, Oscar Fläring, Sebastian Nero Diskografi: Ammotrack (2008), Come die with us (2011) Aktuella: Med turnépremiär på Restaurang Bredablick i Falköping den 4 januari, deltar i Melodifestivalen den 22 februari i Örnsköldsvik.

 

För knappt ett år sedan lämnade gitarristen Patrik Gardberg gruppen. I somras ersattes han av Oscar Fläring och Sebastian Nero.
- Det passar oss bra med två gitarrister. Det blir en helt annan ljudbild, mycket köttigare, konstaterar trummisen Anders Franssohn.
Det är hektiska tider för Ammotrack. Den 4 januari är det turnépremiär på Restaurang Bredablick i Falköping. Helgen därpå spelar de i Örebro och sedan väntar den stora utmaningen – att kliva upp på Melodifestivalscenen i Örnsköldsvik den 22 februari. Där tävlar Ammotrack med Raise your hands.
- Just nu förbereder vi oss inför det, hur vi ska se ut och vad vi ska göra på scen. Det är verkligen en kanongrej. Vi kommer att göra vår grej till hundra procent och njuta av det, säger Anders Franssohn.

Det blir också skivsläpp under 2014, ett i samband med Melodifestivalen och ett i slutet av nästa år. Efter schlageräventyret fortsätter turnén. Redan nu finns långt framskridna diskussioner med en stor svensk festivalarrangör.
- Det kommer nog bli en hel del festivalspelningar, hoppas Anders Franssohn, som lovar att bandet också ska spela i Skövde.