Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 år sedan Skara IK:s första match

I morgon, lördagen den 21 november, är det 50 år sedan Skara Ishockeyklubb spelade sin första match.

Skara IK bildades den 14 januari 1970 av ett gäng entusiaster, med Kjell Nordström, Inge Karlsson, Kjell Persson och Valter Karlsson i ledningen för den nya klubben. 1952 startade Skara IF den första hockeyverksamheten i Skara, men 1966 lade Skara IF ned sin hockeyverksamhet.

Det fanns inte någon konsfryst isbana i Skara när Skara IK startade utan man fick hyra in sig på isbanor i Tibro, Skövde, Mariestad och Grästorp. Den första isträningen genomfördes i Lidköping den första veckan i november.

Den 21 november 1970 spelades den första matchen mot ett B-betonat Grästorps IK i Grästorp och Skara vann med 5–1. Gunnar Nilsson blev historisk målskytt när han gjorde det första målet i Skara IK:s 50-åriga historia.

Tyvärr finns det inte någon bild från den första matchen.

Skara IK:s första laguppställning var följande:

Målvakter: Roland Nyberg, Björn Lidman.

Backar: Per-Erik Owemyr, Jan Lindblom, Ingemar Linden, Bengt Sandstedt.

Forwards: Kjell Nordström, Kjell Persson, Stig Karlsson, Håkan Svensson, Gunnar Nilsson, Christer Holmqvist, Bengt Svensson,Inge Karlsson,Hans Johansson, Hans Fritioff.