Ellen Wallander, 21 år:

– Jag ska spela handboll i alla fall, sen får vi se var det blir. Just nu är det väldigt mycket handboll, ganska trött på det, men spela kommer jag nog göra. Skara HF ligger mig varmt om hjärtat så det enda som skulle vara mer aktuellt är om någon elitserieklubb visar intresse. Jag är så hemmakär.

 

Petra Skogsberg, 31:

– Det finns en risk att jag slutar, men jag har inte tagit något definitivt beslut. Jag får fundera ordentligt, så får vi se. Det som är klart är att jag håller i försäsongsträningen fram till den 1 augusti. Någonting blir det säkert, det tror jag.

I Skara HF?

– Ja, det känns som att det vore konstigt om det var någon annanstans.

I Skövde HF?

– Nja.

Har de hört av sig?

– Nä... Men det har faktiskt varit några elitserieklubbar, vilka vill jag inte säga, som har hört av sig om spelar- och tränarbiten.

Mikaela slutade i fjol, Gabriella nu – och du är osäker. Det kan bli ett Skara HF utan någon Skogsberg på planen i höst. Det skulle kännas konstigt!

– Det var länge sedan sist. Det måste ha varit innan jag kom upp första gången, då snackar vi 17 år sedan. En era, hehe.

 

Elin Ottosson, 24:

– Alltså, just nu svårt att svara på efter en sån här mental urladdning. Klart jag är sugen, samtidigt en sån satsning som man lägger så mycket tid på. Vill göra det helhjärtat. Mycket som jag känner ska klaffa. Man har inte fått något svar på tränare än och vilka som fortsätter i truppen som det är nu, om vi får några nyförvärv. Sen är jag klar med skolan (läser till sjuksköterska) i Skövde i mitten av januari, vet inte vad jag ska göra efter det. Jobb är det inte svårt att få, men vet inte om jag ska flytta med min kille om han ska plugga. Sådana saker som måste falla på plats också.

– Jag har fått kontraktsförslag. Jag tycker "Tobbe" (Nordendorph) och Petra (Skogsberg) har varit jättebra för mig personligen den här säsongen. Jag har verkligen vågat att misslyckas. Tidigare har jag varit rädd att missa och bli utbytt och inte få spela resten av halvleken. Petra är verkligen ett stöd där, fortsätter peppa, och det betyder jättemycket att ha en sån spelare bredvid sig på banan.

 

Josefine Andersson, 21:

– Jag vet inte om jag spelar vidare ett år till, det återstår att se.

Du har inte fått så mycket speltid. Är det något som spelar in?

– Ja, rätt så mycket, tycker jag i alla fall. Eftersom jag tränar lika mycket som alla andra vill jag få ut något av det. Sen jobbar jag rätt så mycket också. Jag har inte fått något kontraktsförslag men det verkar som att de vill behålla mig om jag vill fortsätta spela. Lutar mer åt att jag fortsätter än slutar, för det har jag ingen tanke på än i alla fall.

 

Matilda Synnergren, 24:

– Klart man är sugen på revansch efter i dag (läs måndag). Sen är det många bitar som ska passa in för att det ska bli fortsatt spel, både med arbetet, vilka tränare vi får, hur truppen och organisationen runt om kring ser ut. Jag får väl ta mig en funderare och se vad det blir. Jag har pratat med föreningen och det är väl ingen omöjligt att jag spelar nästa säsong. Fortsätta utvecklas och se hur långt man kan gå.

 

Ewelina Ström, 19:

Annons

– Jag har kontrakt på 1+1 år, så som det ser ut nu kommer jag spela kvar i Skara HF. Jag ska prata med Gunilla (Flink, ordförande) ganska snart och stämma av. Man får mersmak. Handbollen har blivit så mycket roligare. Publiken ger energi.

 

Frida Mörk, 26:

– Jag har inte bestämt mig om nästa säsong. Jag har lite problem med knä och höft, och det har kommit tillbaka nu under slutet av säsongen. Jag känner mig allmänt sliten och är ganska osäker. Jag står och jobbar åtta timmar (som frisör), slutar 18.15 varje dag och iväg direkt till träningen. Just det som är jobbigt, att hela tiden känna sig stressad.

– Jag kände redan inför den här säsongen att det skulle vara den sista. Samtidigt är det kul när det går bra och jag vet inte vad jag skulle göra annars. De (klubbledningen) ligger på mig ganska mycket så jag får väl ta ett beslut ganska snart. Sen vill jag veta vad det blir för tränare, nog många som känner så innan de skriver på.

 

Josefine Sörstrand, 27:

– Osäkert. Jag har fått kontraktsförslag men måste känna att jag har suget att lägga all den tiden som krävs. Det positiva är att knäet inte krånglar för mycket även om jag har en bit kvar tills jag är hundraprocentig igen. Skulle säga att det är 70/30 att jag spelar vidare.

 

Carolina Järlstam, 23:

– Jag har fått ett förslag om att stanna kvar och har varit väldigt nöjd hittills. Vi får väl se. Jag har i alla fall inga planer på att sluta spela handboll så får vi se var det blir. Men jag trivs väldigt bra här.

 

Jennie Brodén, 20:

– Jag vet inte riktigt. Det är väldigt oklart. Det är kul med handboll, såklart – annars hade jag inte hållit på – men det tar mycket tid också. Klubben vill att jag fortsätter, men det är 50/50 att jag gör det. Mycket som ska vägas in. Också avgörande vem som blir tränare och hur truppen ser ut.

 

Alexandra Roos, 25:

– Vill Skara att jag fortsätter så är jag öppen för förslag. Jag trivs jättebra och tycker det är kul att spela i ett lag som vill mycket och vill gå upp. Det skulle vara jättekul att vara med och göra det. Jag har inte gjort en försäsong på tre år. Jag har inte kunnat visa hur bra jag är, vill gärna göra det innan jag går någon annanstans. Tycker Skarapubliken är värd att se mig när jag är som bäst och inte när jag är halvtrasig.

Är det finska klubbar som rycker i dig?

– De har alltid varit där, men jag har ambitioner att spela i elitserien och på en hög nivå igen. Sådana alternativ finns det också, men just nu lockar Skara mest.

 

Emma Hultborg, 18:

– Jag har inte bestäm än alls faktiskt. Jag tänkte jag skulle vänta till kvalspelet är slut, så nu får jag börja fundera. Jag tar studenten i år. Klubben har sagt de vill ha kvar mig, och det är jättekul att höra. Jag tycker om laget och alla tjejerna jättemycket, så det skulle verkligen vara skönt att vara kvar ett år nu när jag tagit en plats. Det är några andra klubbar, främst allsvenska, som har hört av sig och visat intresse.

 

Ulrik Aronsson (målvaktstränare):

– Jag fortsätter som ledare – men inte i A-laget utan med enbart med mina döttrar i Skara HF:s 02 och 04. Jag kom in som en nödlösning för två år sedan till "Brinken" (Niclas Brinkhammar) och deklarerade tidigt att jag bara kunde vara med på en träning i veckan. Orättvist mot mig och målvakterna att jag inte kan vara med mer. Jag känner att jag missar mycket. Måste dock säga att det har varit en jätterolig tid, så får vi se vad som händer i framtiden.

 

FOTNOT: Att Tobias Nordendorph slutar som Skara HF:s huvudtränare har varit klart sedan tidigare. I separat artikel skriver vi om Gabriella Skogsberg som nu väljer att avsluta sin spelarkarriär.