Tobias Nordendorph kommer att sluta som tränare för Skara HF:s lag i handbollens damallsvenska efter den här säsongen.

– Det har tyvärr visat sig att det tidsmässigt inte går att kombinera mitt yrkesliv med att leda ett lag på den här nivån. Därför har jag meddelat föreningen att jag kommer att sluta som tränare, säger han.

På torsdagskvällens träning fick också spelarna beskedet.

Det var till den här säsongen som Tobias tog över tränarskapet i Skara HF efter Niclas Brinkhammar.

Tobias Nordendorph, 28 år i april, har redan samlat på sig stor handbollserfarenhet.

Annons

Handbollsmässigt började Tobias spela hemma i Uddevalla HK. I ungdomen blev det också 1,5 år i IFK Skövde innan en axelskada satte stopp för den egna karriären. Redan i 18-årsåldern började Tobias därför som ledare och det första uppdraget som seniortränare fick han i Lysekil. Sedan väntade Hallbys herrar i allsvenskan under två säsonger. Han var därefter nära att föra upp Borås HK till allsvenskan och under förra säsongen var han ansvarig för Hallbys damer som såg till att grusa alla Skara HF:s planer på ett elitseriekval förra året.

– Det har varit mycket stimulerande och givande att utveckla damhandbollen i Skara. Jag tycker att vi tagit stora steg under den här säsongen och det finns stor utvecklingspotential.

Tobias hoppas också att han även i framtiden kan vara delaktig i Skara HF, men i roller som inte är så tidskrävande som att vara A-lagstränare.

Fortsatt samarbete

Skara HF:s ordförande Gunilla Flink har stor förståelse för Tobias beslut.

– Det är tråkigt att han inte kan fortsätta som tränare men vi måste acceptera att han inte klarar av och orkar engagera sig så mycket i föreningen som han som tränare känner att han vill.

Gunilla tycker att Nordendorph under sitt år i Skara HF tillfört mycket med sin stora delaktighet i föreningen.

– Det gäller inte bara elitlaget utan han har också engagerat sig mycket i vår viktiga ungdomsverksamhet liksom i arbetet med föreningens organisationsfrågor. Nu hoppas vi på fortsatt samarbete, säger HF:s ordförande.

Skara HF har inlett arbetet med att skaffa ersättare till Tobias Nordendorph.