Sedan tidigare hade Benjamin Jonsson en silverpeng från junior-SM. Den 3-4 januari avgjordes årets tävling, denna gång i Uppsala. Där tog Benjamin brons.

Bara några dagar senare var det dags för nästa framgång. I AIK Tournament, Sveriges största individuella tävling med nationell och internationell elit, slutade Benjamin på en hedrande 14:e plats av 328 deltagare.

– Om jag bara får till mitt spel har jag en bra högstanivå men en 14:e plats var en bit över förväntan. Det var verkligen stentuff konkurrens.

Annons

18-åringen från Kvänum går på bowlinggymnasiet i Nässjö, men tävlar numera för Team Alingsås. Under helgen som gick deltog Benjamin i Ballmaster i Finland, en av de största tour-tävlingarna i Europa med en bit över 600 deltagare. Där gick det dock inte riktigt Benjamins väg.

– Det visade sig att jag hade valt att ta med mig fel typ av material för de finska banorna, och jag tog mig inte ens vidare från kvalet. Så resultatmässigt var det ingen bra tävling, men man får ta det som en lärdom istället.

Benjamins tidigare framgångar på bowlingbanorna har dock inte gått obemärkt förbi. Han är nämligen uttagen som en av nio killar i den bruttotrupp som i vår ska representera Sverige vid junior-EM. Den 30 januari åker de uttagna på ett tredagarsläger. Därefter ska den definitiva truppen tas ut.

Värt att notera är att utöver Benjamin är även Emanuel Jonsson (bror till Benjamin) och Alfred Berggren uttagna i bruttotruppen, samtliga från Kvänum.

– Det känns riktigt bra när det flyter på och man får resultat för allt arbete man lägger ner. Bowling är en mental sport.