De fem personerna samlades i lägenheten, pratade och lyssnade på musik, vissa av dem drack alkohol. Skaraborgs tingsrätt skriver i domen att "de känner varandra i olika omfattning".

När den utsatta tjejen och 20-åringen blev ensamma i bostaden satte han sig bredvid henne i soffan. Hon är några år yngre än honom.

"Då började han plötsligt kyssa mig. Jag försökte vända mig bort och frågade vad han höll på med. Jag sa åt honom att sluta, men han bara fortsatte", berättar hon vid rättegången.

Sedan lade sig 20-åringen över henne, för att hindra henne från att komma loss, och började ta henne på brösten.

"Jag försökte ringa min kompis, men han tog telefonen och lade den på bordet. Sedan knäppte han upp mina byxor och började ta på mig innanför trosorna."

Hon började gråta nästan direkt och sa flera gånger att han skulle sluta.

"Han slutade först när de andra kom in i rummet."

Tjejen berättade vad som hänt för sin kompis och ytterligare någon, innan hon lämnade lägenheten. På fritidsgården berättade hon också för sin kompis vad som skett, men inte för föräldrarna.

Hon polisanmälde händelsen först dagen efter, händelsen i lägenheten inträffade den 30 oktober 2018.

"Min kompis berättade att någon sagt åt henne att säga till mig att ta tillbaka polisanmälan. Men jag förklarade att det inte funkar så och att jag inte tänkte göra det" har den utsatta tjejen sagt i förhör.

Enligt 20-åringen var de ensamma i lägenheten i högst två minuter och då satt de åtskilda.

"Jag satt i fåtöljen och hon i soffan. När de andra kom in började hon plötsligt gråta" berättade 20-åringen vid rättegången.

Han medgav att han vid det andra polisförhöret erkänt att han kysst tjejen och utfört sexuella handlingar på henne.

"Jag gjorde det för att jag ville bli frisläppt och för att polisen tvingade mig att erkänna. Jag mådde dåligt under polisförhören och svarade ja på de frågor jag fick."

Tingsrätten skriver i domen att "Det är givetvis så att polisen ibland kan missuppfatta vad en förhörsperson sagt och anteckna fel. Men i det här fallet är det orimligt att polisen skulle ha missuppfattat två förhörspersoner om vad de berättat."

Tingsrätten uteslöt inte heller att de andra inblandade personerna i målet talat sig samman via släktingar till 20-åringen.

I sin dom hänvisar man till samtyckeslagen, som kräver att båda deltar frivilligt i ett samlag.

"Vid bedömningen av om ett deltagande är frivilligt eller inte ska det särskilt beaktas om frivillighet har kommit till uttryck genom ord eller handling eller på annat sätt. Är brottet med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre grovt döms enligt andra stycket i den nämnda bestämmelsen för våldtäkt till fängelse i högst fyra år." skriver tingsrätten i sin dom.

Tingsrätten tog dock hänsyn till att 20-åringen var 19 år när brottet begicks. Han dömdes för våldtäkt till fängelse i ett år och fyra månader. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till offret och bli kvar i häkte till dess domen vinner laga kraft.