Larmet om branden inkom klockan 00.45 på natten. Huset som brann hade en tid stått tomt och det fanns inga människor i byggnaden vid tidpunkten. Men eftersom det fanns viss risk för att branden kunde sprida sig till närliggande bostäder beslutade räddningstjänsten om att fyra hushåll skulle evakueras.

Efter att vi hade kontrollerar att det inte fanns några människor kvar i fastigheten insåg vi dock att huset inte gick att rädda utan vi fick låta det brinna ned, säger Anders Ydergren, insatsledare på räddningstjänsten i Lidköping.

Totalt var det 15 personer som behövde evakueras och boende ordnades under natten på ett hotell i närheten.

Eftersom det även var många barn bland de boende så bedömde vi också att det var bäst att vi tog det säkra före det osäkra och gjorde en evakuering, säger Anders Ydergren.

På lördagsmorgonen var branden släckt, men räddningstjänsten var kvar på platsen och arbetade med eftersläckningsarbete som väntas pågå en stor del av dagen.

Räddningstjänsten bedömer att det inte ska vara några problem för de boende som evakuerades att kunna återvända till sina bostäder under dagen.

Polisen uppger att händelsen utreds som misstänkt mordbrand.