Sylvia K Persson har en passion för hästar och uppskattar den ordlösa kommunikationen med dem.

I sin roll som psykologisk coach för människor använder hon sig av hästar. Equine Guided Coaching är det internationella begreppet på den metod som Persson jobbar med. Man börjar med coachning utan hästar och väljer därefter lämpliga övningar med hästarna. Enligt Sylvia ger övningarna människan insikter som känns i både kropp och intellekt.

– Mina hästar är utvalda och tränade för detta, påpekar Persson.

Annons

Hon har fem hästar i olika storlekar på sin gård Frösviken i Vinköl. Alla hästarna är betydelsefulla medarbetare i coachverksamheten, som bedrivs på gården.

– Hästarna bidrar med att öka människans medvetenhet om sina tankar och känslor. Hästarna bemöter alla utan värdering. Även om det är en ordlös kommunikation blir människan varse om tankar och känslor genom att hästen bemöter dem tillbaka, kommenterar Sylvia K Persson som tillägger:

– Jag coachar människan utifrån människans frågeställning. Jag har ett tema jag sätter upp i olika situationer.

– Människan tar sedan med sig självkänslan från situationen med hästarna till sitt vanliga liv, till relationer överlag.

Till största del är det i ledarskapsfrågor hon har coachning.

– Mina kunder/klienter är mestadels inom näringslivet, säger Sylvia.

Hon har planer på att utöka sin coachverksamhet till nästa år. En anläggning, där man ska kunna ta emot större grupper och ha workshops, ska byggas på gården.