Innan bingoutropningen startat är det fullt av liv på området. Folk köper bingobrickor och fika, fixar en skön plats att sitta på och pratar med bekanta som också tagit sig till bingon.

Innan bilbingon drog igång förberedde sig ett sällskap från Skara och Källby inför bingon. Många satt i bilen under bingon, men de valde att sitta i solstolar bakom sin bil och njuta av det sköna vädret.

Annons

– Vi är lite stammisar och brukar vara här när det är bingo. Det är så nära för oss, säger Sarah Carlsson från Skara som spelade ihop med Alexandra Fredriksson, Elsa Lindberg och Alice Lundh.

De är bara några av alla inbitna och trogna bingospelare som beredda med duttpennan samlas vid Valleskolan i Axvall på fredagskvällar. Detta är den enda bilbingon på fredagar i Skaraborgsområdet, så ingen annan konkurrerar om bingostammisarna.

– De hade en Töreboda förut, men inte längre. Så då kom deras bingospelare kom till oss istället, säger Karl-Erik Gustafsson, som hållit i bingospel i 29 år.

Han räknar sedan ut med hjälp av miniräknaren och försäljningssiffrorna hur många som spelar just denna kväll. Runt 500 kom han fram till.

Bilbingon i Axvall arrangeras tillsammans av Istrums SK, Skara HF och Skara FC sedan cirka 28 år tillbaka. Överskottet från bingon delas mellan dem och går till de tre föreningarnas verksamhet.