Det är egentligen en omöjlig uppgift, att göra ett hemma hos-reportage hos någon som känner varenda vrå och vinkel. Som vet exakt hur ljuset faller, vilka tavelramar som får blänk i glaset och vilka hörn som absolut inte får fotas.

Inte köket, det är så fult så det vill jag inte visa upp. Jag längtar till vi ska göra om det, säger Sarah Stråth.

När Expressens ”Leva & Bo” för ett par månader sedan listade ”12 instagrammare du måste följa om du gillar inredning”, fanns Sarah Stråths konto inte med - men borde nog ha gjort det. För bara ett annat på listan (Trendenser) hade fler följare än Sarahs.

Det har bara sagt swish sedan maj förra året, då hon öppnade kontot. Hon hade just gjort om barnens rum och blev sugen på att visa upp resultatet. Redan efter sommaren var antalet följare uppe i 5 000, sedan har det bara tickat på. Alldeles nyligen passerades 100 000-gränsen.

Jag har fortfarande lite svårt att ta in att det är så många, jag har nog inte landat i det, säger Sarah och fortsätter:

 Jag tror att folk gillar det enhetliga i mina bilder. Och att de gillar att jag har ganska mycket billiga saker, att jag visar att det faktiskt inte behöver vara dyrt. Sedan kan man blanda upp med någon dyr vas eller annan detalj. Men jag hittar jättemycket på både Rusta och Jysk. Och de hyllorna är ju de där jättebilliga från Ikea, säger hon och pekar mot vardagsrummets vita hyllsystem.

Hemmets färgskala går i vitt, grått och rosa. Radhuset bjuder med sina 113 kvadrat inte på särskilt stora ytor, men de utnyttjas väl.

Jag tycker om den mjuka, ombonade känslan, att det är möblerat överallt och mycket detaljer. I stället för att ställa in vaserna i ett stängt skåp ställer jag dem i hyllor där de syns. Speglarna på väggarna ger ett djup och får rummen att kännas större, säger Sarah.

Det är vardagsrummet och döttrarnas rum som hon framför allt visar upp. Hon lägger mycket omsorg vid varje bild och skulle aldrig lägga ut en som hon inte är nöjd med. Resultatet blir ett välregisserat flöde av en till synes perfekt ordnad tillvaro.

Även vid vårt besök står kuddarna i soffan prydligt på rad och i ena hörnet ligger en perfekt, slarvigt slängd filt ovanpå. Hur kan hon alltid ha det så städat? - undrar både vi och många av dem som följer henne.

Men Sarah intygar att det inte alltid ser ut så här, särskilt inte när döttrarna bygger kojor och tågbanor av sittkuddarna…

Jag vill inte att mina bilder ska sticka i folks ögon. Samtidigt lägger jag inte upp bilder för att visa min vardag, utan för att jag vill inspirera. Och vem skulle bli inspirerad av min disk?

Följarna, säger hon, vill se bilder på hela rum snarare än detaljer. Det ger bättre utdelning i antal likes.

Det är klart man påverkas och tänker ”kommer någon gilla den här bilden?” Men jag försöker att inte bry mig så mycket. Så länge jag gillar en bild får den ligga kvar.

Vissa av hennes bilder är sponsrade. Ett företag skickar en vara i utbyte mot att hon visar upp den i sitt flöde. Denna roll, som Sarah delar med många andra instagrammare och bloggare, har fått en egen titel: influencer, översatt ”påverkare”.

Jag är väldigt noga med att skriva ut att det är ett sponsrat inlägg, det är jätteviktigt. Jag har också startat ett eget företag så att jag kan fakturera de företag som vill att jag marknadsför dem så att det blir rätt lagmässigt.

Drömmen är att Instagramkontot ska ge ringar på vattnet, leda till jobb som inredare - kanske åt en mäklarfirma som behöver hjälp med stajlingar av hem till salu.

Hemma gör jag allt renoveringsfix själv. Min man är lite mer huslig och jag är lite mer händig.

Hemmet har ju en tydlig feminin touch, vad säger din man om att bo i den här pastellvärlden?

Han brukar tycka att det jag gör blir bra. Han är inte så inredningsintresserad, men det verkar som att han trivs väldigt bra!