Lördagen 23 mars hölls Förbundsstämma för Moderaterna i Västra Götaland. Ombud från de 49 kommunerna i regionen samlades i Göteborg för att anta det handlingsprogram som presenterar politiken man går till val på, och välja den nya styrelse som ska leda förbundets arbete under mandatperioden.

Till ny ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen valdes Skaras Oppositionsråd, Ylva Pettersson.

- Jag är jätteglad över det här förtroendet, och över chansen att få bidra till det viktiga arbete som sker i Moderaterna på regionnivå, säger Ylva Pettersson. Det är klart att det är bra för Skara när vi har politiker som får förtroenden på många nivåer så att helheten och det kommunala arbetet kan gå hand i hand och stärka varandra. Själv brinner jag inte minst för infrastrukturfrågorna som jag ju även arbetar med i Kommunalförbundets beredning för hållbar utveckling. För alla som bor, arbetar och driver företag i Skara är det enormt viktigt att resor och transporter i hela regionen är enkla, effektiva och att vi också jobbar med det miljömässigt hållbara.

Förbundsordförande Johnny Magnusson är också regionstyrelsens ordförande i Västra götalandsregionen. Han understryker hur viktiga frågorna är som måste behandlas under kommande mandatperiod.

- I Västra götalandsregionen har vi i Alliansen och Miljöpartiet skapat en stark utvecklingstrend den här mandatperioden inom alla våra centrala ansvarsområden – sjukvård, utbildning och infrastruktur inte minst. Miljardsatsningen på tågen som vi beslutat kommer att bli enormt viktig för vår region, för jobben och allas vardag! Med handlingsprogrammet som förbundsstämman nu antagit visar vi att vi har de konkreta förslagen för att fortsätta att bygga en hoppfull framtid, säger Johnny Magnusson och fortsätter;

Annons

- För att politiken ska bli så stark som möjligt är det viktigt att vi har så många kommuner som möjligt med Moderata ledningar och kommunalråd som kan bygga på den utveckling som stärkts i regionen av Alliansen och Miljöpartiet. Därför samlar vi nu ett starkt lag på alla nivåer, och välkomnar Ylva Pettersson till förbundsstyrelsen.