Bakgrunden till att Bert Karlsson valde att anmäla 1 500 företag var att han själv hade dömts för bokföringsbrott efter att en privatperson hade anmält honom.

Jag ska visa hur jävla dumt det här är, sade Bert till tidningen i samband med att han gjorde sin anmälan.

Bert Karlsson sade i mars att han egentligen inte var ute efter att straffa företagen som han valde att anmälda. Han sade att han i stället ville påvisa det orimliga i att myndigheterna ska hantera mängder av anmälningar från privatpersoner om bokföringsbrott.

Annons

Men nu har en känd person dömts för bokföringsbrott till följd av Berts Karlssons massanmälan. GT skriver att friidrottstränaren Yannick Tregaro i Göteborg har dömts för bokföringsbrott till följd av redovisningen kring ett av hans bolag Vallgraven AB, ett mindre varuhus i Göteborg, som gick i konkurs 2015.

Yannick Tregaro döms för bokföringsbrott efter att ha lämnat in bolagets redovisning för sent.

— Det är tråkigt att den har kommit in för sent. Vem som haft ansvaret för det är lite oklart, men jag var den på papperet som var ansvarig för det och då får jag ta den smällen tyvärr, säger Yannick Tregaro till GT.

Domen mot Yannick Tregaro blir 40 dagsböter och villkorlig dom. Ekobrottsmyndigheten i Göteborg uppger att Yannick Tregaro har skrivit under och godkänt strafföreläggandet.

39-årige Yannick Tregaro har blivit känd som en framgångsrik friidrottstränare. Han tränade bland annat trestegshopparen Christian Olsson och höjdhopparen Emma Green. Yannick Tregaro och Emma Green var dessutom gifta mellan 2011-2014.