Larmet kom klockan 12.18. Personerna som befann sig i huset kunde ta sig ut och ingen person ska ha kommit till skada.

– Det ska röra sig om en fullt utvecklad brand på vinden, sa Dennis Brännhed vid klockan 13 på söndagen.

Styrkor från båda Vara och Nossebro jobbade på platsen.

– Det brinner med öppna lågor. Det har också brunnit hål på vissa delar så man ser lågor ut, sa Dennis Brännhed.

Hur branden har startat vet man inte i nuläget. Det är enligt polisen fortfarande oklart vad som har orsakat branden, vilket gör att polisen kommer att spärra av huset efter att räddningstjänsten är klara.

Annons

— Det kan ta några dagar innan det har svalnat, jag gissar på att vi kan göra den tekniska undersökningen på tisdag, säger Martin Kihlsten, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Vid klockan 15 på söndagen berättade polisen att räddningstjänsten var kvar på platsen.

— Huset kommer att stå kvar men det har brunnit ganska kraftigt så vi får se hur mycket det går att rädda, säger Martin Kihlsten.

Strax efter klockan 16.30 berättade räddningstjänsten att huset inte går att rädda då branden har blossat upp igen på grund av det blåsiga vädret.

— Vi har bestämt att huset får brinna ner under kontrollerade former. Det har blivit totalskador och det är bättre att det får brinna ner än att lägga tusentals liter släckvatten i naturen. Vinden har varit största boven, säger PG Frej, styrkeledare vid räddningstjänsten i Lidköping.

Räddningstjänsten berättar att en räddningsstyrka med fem personer kommer att vara kvar under kvällen. Branden kommer även att bevakas under natten till måndagen.