I början av december höjde han VM-bucklan som kapten för det svenska P21-landslaget. Knappt en månad senare blev Martin Karlsson uttagen i bruttotruppen till senior-VM.

Däremellan har han växt ut till en nyckelspelare i Villas A-lag. Det räckte förvisso inte till en plats i slutgiltiga VM-truppen, utan han är reserv på hemmaplan.

Men formen är det inget fel på – i söndags gjorde Martin Karlsson hela fem mål i 12–3-segern hemma mot Motala.

Annons

– Martin går från klarhet till klarhet. En kille som kommer hela vägen från vår egna bandyskola, så det är klart att man gläds lite extra. Martin är en vinnarskalle som är otroligt fokuserad och målmedveten men samtidigt ödmjuk och lojal. Ska bli kul att fortsätta följa honom, en blivande superstar, säger Jonas Johansson, klubbchef i Villa-Lidköping.

Vet du om det är andra klubbar som är ute efter honom?

– Borde ju vara minst 13 klubbar bara i Sverige, förutom Villa, som jagar hans autograf.

– Jag hoppas att vi ska finna formerna för en fortsättning för Martin i Villa, jag har stora förhoppningar men tar aldrig ut något i förskott...

Karlsson, som utanför bandyn jobbar som lantbrukare hemma hos sina föräldrar i Lundsbrunn, sade nyligen så här om sin framtid:

– Jag trivs bra, men sen funderar man alltid på vad man vill göra i livet vid sidan om bandyn. Studier, jobba, eller fortsätta vara här hemma på gården. Jag funderar mest på studier och då Sport Management, idrott ihop med ekonomi. Det intresserar mig. Den utbildningen finns bland annat i Stockholm, Örebro, Växjö och Falun. Jag kollar om det går att lösa på distans, säger Martin Karlsson.