Vilan Hockey Cup är en ny cupsatsning i Skara. I helgen var det premiär för cupen, fem lag var anmälda, varav ett var Skara IK. De övriga lagen var Färjestad, Kållered, Kristinehamn och Ulricehamn.

— Arrangemanget flöt på riktigt bra och var väldigt uppskattat av föreningarna. Det var kul att ungdomarna fick möta lag från andra regioner, som man inte stöter på så ofta annars, säger Peter Kling, som var med och arrangerade cupen.

Annons

Tanken är att Vilan Hockey Cup ska etablera sig i Skara och planerna har redan börjat smidas inför nästa år.

— Det gav verkligen mersmak. Nästa år är tanken att vi ska utöka antalet lag och kanske köra en tvådagarscup, med två åldersklasser. Det finns större planer, vi ska utvärdera snart och får se hur det blir.

Hur gick det för Skara IK då? Jo, laget började med att slå Ulricehamn och Kristinehamn med 2-1. Sedan kom ett riktigt bottennapp mot Kållered där det blev en 0-3-förlust. I den sista matchen mot Färjestad gjorde laget en strålande insats, trots förlust, 1-2, och tog hem en tredjeplats i cupen.

— Killarna genomförde cupen på absolut bästa sätt. Det är ganska slitsamt att spela fyra matcher på en dag, men trots det så gjorde vi vår bästa insats den sista matchen, säger Joacim Karlsson, tränare för Skaras P13-lag.

— Tanken med cupen var att man skulle få möta lag från andra distrikt, som man kanske inte spelar mot i vanliga fall. Det var väldigt uppskattat bland alla lagen, en bra upplevelse.