I samband med lördagens matmarknad på Hötorget så var det dags för Skaras profiler att göra upp i en rafflande Kockkamp. Hela tävlingen sändes direkt på skaraborgslanstidning.se och leddes av Skarasonen och komikern Andreas Ljung.

Lagen som gjorde upp är Dansbandskungarna med Marcus Persson och Pär Winberg, Lag Ullared med Helene Zulauf, Alva Orrenvade och Ella Karnevi samt Halv åtta hos mig med Albin Ahlman och Christer Svensson.

Publiken på plats på Hötorget eller på webben kunde följa amatörkockarnas matlagning. Råvarorna hittade de hos de lokala matproducenterna på plats på matmarknaden. Under en timma skulle de lyckas få till den perfekta huvudrätten och övertyga domarna om att det är just deras lag som ska gå hem med äran. Förutom äran så kan de vinna presentkort på Ica Munken. Juryn består Conny Österman, Lina Nettelblad och Magnus Bergman.

Juryn imponerades av alla tre lagens maträtter, men en kunde enas om en klar vinnare. Det var lag Ullared med Helene Zulauf och hennes Skövdevänner Alva och Ella.

Missa inte att hänga med från starten - 11.30 lördagen den 24 september. På plats finns även Skaraborgs Läns Tidning i sitt tält där Rosers bjuder på kaffe. Passa på och komma och prata med oss. Har du missat vår app? Vi hjälper dig att komma igång.