Tusentals människor fyllde platsen framför Djäknescenen under allsångskvällen och stämningen var som högst när allsångslegendaren Lasse Berghagen sjöng egna sånger och även bjöd in publiken att sjunga med. Jubel blev det när han tog upp signaturmelodin för allsången på Skansen Stockholm i mitt hjärta. Som en blänkande silvertråd och Sträck ut din hand bjöd han också på.

Foto: Janne Andersson

— Den låten blir viktigare och viktigare på vår märkliga planet, sa han om den sistnämnda låten.

Han berättade även ett flertal muntra historier under kvällens gång.

Tidigare på kvällen var även Robin Bengtsson med och ledde allsång med Sommaren är kort. Han och Johanna Beijbom gick även ut i publiken för att fånga upp röster.

Annons

Robin Bengtsson sjöng även sin melodifestivallåt Constellation Prize, låten Stevie Wonder som han släppte i juni och Fired.

Johanna Beijbom ledde allsångskvällen med säker hand och sjöng även låtar som Allt jag behöver nu. Lasse Berghagen var imponerad av hennes insats.

— Du gör ett väldigt bra jobb, hur har du lärt dig? sa han.

— Jag har sett på Allsång på Skansen, menade hon.

Visst regn blev det under kvällen, men det var inte ihållande. Filmen om Skara visades också och det uttrycktes mer än en gång att Skara blivit utsedd till Skaraborgs vackraste stad.

Kristian Wejshag var som arrangör nöjd med kvällen.

— Det har gått jättebra, precis som planerat, sa han efter allsångskvällen.

Han uppskattar publiksiffran till 3 500 personer.

I publiken fanns också Maggan Lindgren från Stockholm.

— Det var bra stämning och bra artister, tyckte hon.

Tre personer fotograferades ur publiken. De bilderna kan du se här på webben. De tre personerna på bild är vinnare av varsin prispåse. Om du upptäcker att du är en av vinnarna har du ett pris att hämta på Skaraborgs Läns Tidnings redaktion på Klostergatan 8.

Läs mer: Folkkär artist till Skarakvällarna