1. Bilar krockade utanför Skara

Två bilar krockade utanför Skara på onsdagsmorgonen. Olyckan skedde i närheten av Horshaga, väster om Skara och är den mest lästa nyheten på skaraborgslanstidning.se denna vecka.

2. Villa i lågor utanför Skara

En villa i Bitterna utanför Vara började brinna på söndagen. Personerna som befann sig i huset kunde ta sig ut och ingen person ska ha kommit till skada.

3. Hit flyttar Arbetsförmedlingen

Annons

Arbetsförmedlingen har gjort klart med drygt 2 300 kvadratmeter stora kontorslokaler som ska inrymma både den nya kundtjänstverksamheten, som är under uppbyggnad i Skara, och den befintliga Arbetsförmedlingen.

4. Rekordmånga svenska miljardärer

Sverige har aldrig haft så många miljardärer som nu. 2017 rymde listan över Sveriges rikaste 184 namn, varav flera kommer från Skaraborg.

Bland Skaraborna märks på plats nummer 42, Karl-Johan Blank, ägaren av Jula, med en förmögenhet på 6 miljarder. På plats nummer 119 hittar vi Åke Bonnier med 1,9 miljarder kronor.

5. Skara HF-spelare bryter kontraktet

Ellen Grehag, 20, gör sin första säsong i Skara HF:s SHE-lag. Men 20-åringen fullföljer inte sitt kontrakt – utan åkte i veckan till Australien.

– Självklart inget vi ser positivt på, säger klubbens sportchef Gunilla Flink.