Det var den 23 februari i år som Julahotellets VD Bosse Brännerud via mejl meddelade att han bara efter några månader avslutar sin tjänst med omedelbar verkan.

Bara några veckor tidigare hade han lanserat nya planer för en rad evenemang och aktiviteter. Anledningen till avhoppet uppgav han var att han och ägarna inte hade samsyn i hur driften av verksamheten skulle utföras.

En bild som bekräftas av styrelseordföranden och tidigare VD:n Marianne Blank.

— Det blir så ibland när man inte har samma tankar om hur det ska drivas. Det var ett beslut som vi själva tog att han skulle lämna. Även VD:ar har en prövotid.

Några detaljer kring vad det var som skar sig vill hon dok inte gå in i.

Annons

— Det var lite allt möjligt. Sammantaget kände vi att det inte passade. Eventmässigt var det en del saker vi inte riktigt kände stämde för hotellet. Men vi har haft mycket samma tankar också, säger Marianne Blank.

Efter avhoppet fick Jessica Winbladh träda in som ansvarig för hotellverksamheten. Hon är nu fortsatt tillförordnad hotellchef. När det kommer till VD-posten säger Marianne Blank att hon kommer att träda tillbaka så länge.

— Vi sköter det som vi gjorde förut jag och Jessica. Sen får vi se vad framtiden säger.

Jula Hotell & Konferens har dock återigen vänt sig till det rekryteringsbolag som Bosse Brännerud tidigare rekryterats via för att söka en ny VD.

— De tittar på det åt oss. Men vi kan ju inte bara byta en gång till utan nu får det bli bra den här gången. Vi är försiktiga i våra tankar, avslutar Marianne Blank.

FOTNOT: Tidningen har sökt Bosse Brännerud vid ett flertal tillfällen efter avhoppet men utan resultat.