Nordvästra Jämtland en het sommardag 2006. En medelålders politiker hittas mördad vid ett sommarstugeområde av sin unga hustru. Lite senare vådaskjuts en politiker från ett annat parti till döds på älgskyttebanan.

Fakta: Nässelvrede

Författare: Solveig Vidarsdotter

Genre: Deckare

Sidor: 440

Fakta: Nässelvrede

Författare: Solveig Vidarsdotter

Genre: Deckare

Sidor: 440

Polisen Ingrid Kvarnberg och hennes kollegor får nu fullt upp att reda ut händelseförloppen. Var det mord i båda fallen och vem ville i så fall döda de båda männen och varför? Har det något med deras politiska uppdrag att göra?

Annons

Solveig Vidarsdotter har skapat en ny spännande historia om ond bråd död och den här gången sker allt i högre tempo. Här finns fler misstänkta, fler historier som tvinnas in i varandra och utmanar läsaren.

Samtidigt låter författaren naturen i fjällvärlden ta plats, precis som tidigare men med den skillnaden att nu är det sommar. Det är ovanligt varmt och både djur och människor känner av hettan. På fjället försöker renskötarna förgäves skydda hjorden mot en hungrig björn och i det lilla samhälle Gäddede blir det Ingrid Kvarnberg och kollegan Erland Skogmos uppgift att försöka skydda invånarna mot en mördare. Ska de lyckas innan ny offer drabbas?

Trots att Solveig Vidarsdotter har bott många år i Skaraborg står hon sina hemtrakter nära. Läsaren följer henne lätt till fisket vid älven, genom hjortronsnåren och upp på fjället. Doften av varma renkroppar och kaffe kittlar sinnet medan pulsen ökar. När ska ondskan dyka upp igen? Vem vågar man lita på?

I Nässelvrede gör författaren djärvare utsprång än tidigare. Den är mer förtätad, närmare människans skröplighet och lustar. Och den är ett alldeles utmärkt tidsfördriv i hängmattan i sommar.