Stiftelsen Bräcke diakoni har efter månader av planerande ansökt om att få flytta vårdcentralen Malmen till Axvallagatan, där vårdcentralen Vilan drivs idag.

– Vi har tillsammans med personal och med inspel från flera av våra patienter landat i att det är mest rationellt att flytta ihop vårdcentralerna under samma tak. Verksamheten blir mindre skör när våra medarbetare kan gå in och arbeta där det behövs som bäst i varje givet tillfälle. Till exempel får sjukfrånvaro mindre påverkan om det är fler som kan dela på arbetsuppgifterna, säger Erik Andersson, områdeschef för Vård & Hälsa på Bräcke diakoni, i ett pressmeddelande.

Det innebär att vårdcentralen Malmen flyttar från Malmgatan, där den öppnade 2016 efter att Närhälsans vårdcentral i Skara lade ner.

Om allt går enligt plan så sker flytten redan vid årsskiftet.

– Vi har bygglov klart och en fantastiskt bra hyresvärd som är på hugget för att bygga om för att vi ska få plats med all verksamhet. Vi bygger samtidigt ut vår primärvårdsrehabilitering för att kunna ta emot fler patienter där. Det är en komplex process men vi har redan kommit långt i planeringen och bedömer att vi har gott om tid att få till en riktigt bra verksamhet på Axvallagatan, säger Erik Andersson.

Annons

För patienterna kommer flytten inte innebära några större förändringar, i sådana fall är förändringarna till det bättre menar Erik Andersson.

– Genom att ha all verksamhet i samma lokaler har vi möjlighet att öka bemanningen. Flera nya läkare kommer börja redan nu under sommaren och i höst.

Relaterat: Vårdcentralen Malmen kan läggas ner
Relaterat: Vårdcentral i Skara kan få stänga
Relaterat: Debatt: Pengarna kommer inte räcka till allt vi förväntas göra