Moderat skolungdom är Sveriges största partibundna, skolpolitiska organisation med över 9000 medlemmar.

— Moderat skolungdom behövs i vårt samhälle för att den svenska skolan ska bli bättre, där elevers ansträngning ska löna sig och lärare ska få vara lärare. Vår röst behövs för att ungas psykiska hälsa ska tas på allvar. Idag mår var tredje gymnasieungdom psykiskt dåligt. Så kan vi inte ha det, säger Vera Ehn, MSU Skaraborg, i ett pressmeddelande.

Moderat skolungdom är en underorganisation till Moderata Ungdomsförbundet. Moderat skolungdom jobbar främst med att opinionsbilda för moderat grundskole- och gymnasiepolitik, en prioriterad fråga för dem under valåret är att motverka ett vinsttak för välfärdsföretag. De vill också jobba för att Ulf Kristersson ska bli vald till statsminister.

— Med Moderaterna i regering tillsammans med de andra Allilanspartierna kommer både elevers och lärares situation i Sverige förbättras, menar Vera Ehn.

Styrelsen består i övrigt av riksordförande Olle Bring från MSU Västra Götaland Norra, vice riksordförande Dalila Alibasic, MSU Jönköpings län och ledamöterna Noa Samenius, MSU Stockholm, Isa Forsberg, MSU Västernorrland och Carl Ekvall, MSU Halland.

MUF