När historien om Vara Konserthus tar sin början år 2003 är ambitionen att skapa en konsertsal tillika aula till Lagmansgymnasiet. 15 år har Vara Konserthus 70 000 årliga besökare, vilket inte är illa för en kommun i Varas storlek.

Projektet saknade inte skeptiker men med gemensamma krafter skapade politiker, tjänstemän och invånare i Vara kommun ett konserthus. I starten fanns en ambition för konserthuset att arrangera ett par konserter i månaden. Idag arrangerar Vara Konserthus årligen ca 350 scenkonstaktiviteter i och utanför konserthuset.

Vara Konserthus vill tacka de som troget och åter och åter väljer att vara konserthusets publik och de som engagerar sig i konserthuset. Det ger oss konserthuset anledning att fira och gör att de vågar satsa mot framtiden.

– Vara Konserthus första 15 år har varit en fantastisk resa med många oförglömliga scenkonstupplevelser. Vi ser nu fram emot en spännande framtid tillsammans med vår trogna publik, säger Staffan Becker, VD och Konserthuschef för Vara Konserthus.

Det stora jubileumsfirandet får vänta tills nästa år när det är dags att slå upp dörrarna till Sparbanken blackbox hösten 2019. Med pompa och ståt ska det då firas att Vara Konserthus tar nya steg in i framtiden.