Skara HF-fostrade Britta och Nora Jacobsson van Stam ser ut att bli kvar i Skövde HF nästa säsong och får därmed vara med om tronskiftet på tränarposten där Magnus Frisk efter 23 år kliver av.

Arvtagare blir den danske 32-åringen Rasmus Poulsen som klubben presenterade på en presskonferens under fredagen. Poulsen kommer närmast från jobbet som assisterande tränare i rumänska Bukarest och har varit med och fört laget till seger i Champions League.

Skövde HF-spelarna fick beskedet om den nya tränaren innan fredagens träning.

- Det har varit nervöst! Ingen har ju haft någon koll på om det skulle bli en svensk eller någon man vet, säger Nora Jakobsson van Stam.

Både hon och lillasyster Britta tror att lösningen med Rasmus Poulsen kommer att bli bra.

- Han har en bra meritlista, så jag tror det blir jättebra, säger Britta Jakobsson van Stam.

Annons

Klubben har som vision att 2022 har 60 procent egna produkter i A-laget och spela Europaspel. Ambitioner som både Britta och Nora gillar.

- Hade varit jättekul att få spela ute i Europa. Det märks på lagen man möter som spelat i Europa att de utvecklas, säger systrarna.

Skövde HF fick faktiskt förra året möjligheten att spela Challenge Cup efter att Sävehof tackat nej. Klubben valde då att avstå för att inte äventyra att göra ett minusresultat.

Platsen tog i stället Boden som nu slåss om en plats i slutspelet med bland annat Skövde HF som under lördagen möter Heid på bortaplan.

Även Skara slåss om poäng i botten av tabellen och tar emot serieledande H65 Höör.

Och som det ser ut nu lär det inte bli någon flytt tillbaka till moderklubben för varken Britta eller Nora efter säsongen.

- Man ska aldrig säga aldrig, men jag har det mesta här i Skövde och det känns inte jätteaktuellt, säger Britta.

Nora Jakobsson van Stam bröt sitt kontrakt med Skara mitt under säsongen 2015 och tror inte att klubben vill ha tillbaka henne.

- Jag tror inte de vill ha mig tillbaka...