Kvinna har berättat att hon var påverkad av alkohol, men inte värre än att hon försökte avvisa mannens sexuella handlingar. Hon vaknade plötsligt av att hennes byxor var neddragna och den misstänkte lade sig över henne och genomförde ett oralt samlag.

Den utsatta kvinna försökte knuffa bort honom och visade tydligt att detta inte var något som hon ville. Ändå fortsatte mannen med sina närmanden.

När hon slutligen kom hem vid 3-tiden ringde hon larmcentralen och berättade att hon utsatts för en våldtäkt. Detta är en av de faktorer som tingsrätten nämner i sin dom.

Trovärdig berättelse

Domstolen bedömer också hennes berättelse som trovärdig, medan de avfärdar de två männens version som osannolik. Under kvällen tas det också DNA-prov på både offer och den misstänkte och det stärker hennes berättelse ytterligare.

Samma kväll åkte 28-åringen dessutom fast för grovt rattfylleri på Hjelmarsrörsgatan i Falköping. Utandningsprovet visade på 1,22 promille.

Fängelse och utvisning

Därför dömer Skaraborgs tingsrätt honom till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt och grov olovlig körning. Dessutom ska han betala 155 731 kronor i skadestånd till den utsatta.

Tingsrätten har också beslutat att den dömde efter fängelsestraffet ska utvisas ur landet och han får inte få återkomma på tio år.