Skaraborgs Läns Tidning

Annons

Två söker tjänsten som domprost

Två söker tjänsten som domprost

I måndags var sista dagen att söka tjänsten som domprost i Skara pastorat. Två ansökningar har kommit in.
– Jag lägger ingen vikt i antalet ansökningar, utan nu ska det bli intressant att gå igenom de kandidater som kommit in, säger Fredrik Öhrberg i tillsättningsnämnden.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Här är detaljen som kan fria Elin Ersson efter flygaktionen

I polisförhör nekar Elin Ersson till brott efter flygaktionen. Advokaten menar att åklagaren har missuppfattat luftfartslagen och att hon därför inte ens borde ha åtalats.

Flera skaraborgare döms i stor knarkhärva – se polisens egna bilder

Flera män från Skaraborg döms nu i en stor narkotikahärva, som också innehåller dopningsbrott. Tre av dem får långa fängelsestraff.

Bilister mellan Skara och Falköping varnas - här sker flest olyckor med vildsvin

Vildsvinsolyckorna i Skara ökar markant.

Nya kommunalrådet i stadshuset: ”Inga löften om att inte höja skatten”

Nu är hon på plats som nytt kommunalråd i stadshuset. Hör Ylva Pettersson (M) om maktövertagandet, kommunens ekonomiska läge, hur äldre ska få särskilt boende utan behovsprövning och hennes egen korta väg till makten.

Kriminologen om barnmord: "Antalet fall med har halverats"

Antalet fall med dödligt våld mot barn har halverats sedan 1990-talet.
Men tyvärr händer det fortfarande och i lördags häktades en 26-åring misstänkt för mord på en 3-åring och misshandel av en 1-åring.
– Det är alltid fruktansvärt när det händer, men antalet fall har faktiskt minskat, säger Mikael Rying, kriminolog på polisens utvecklingsavdelning.

Här finns giftiga platserna i Skaraborg – se hela listan

I Trollhättan fick ett hus rivas och marken saneras med en avancerad metod. Orsaken var att en kemtvätt som låg där tidigare hade släppt ut ett giftigt ämne. I hela länet finns omkring 300 fastigheter där marken skulle kunna vara förorenad av kemikalier som använts vid kemtvätt. Av dessa ligger runt 50 i gamla Skaraborg.

Johnny Magnusson om sjuksköterskornas kritik: Vi delar er frustration

Jag och, ja, jag vågar drista mig att skriva, alla politiker delar i mångt och mycket den frustration som Vårdförbundets Lene Lorentzen ger uttryck för i sin debattartikel. Det skriver Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande.

Sjukhuset tvingas köpa nya rullstolar för 100 000 kronor

Mysteriet med de försvunna rullstolarna på Skaraborgs sjukhus har inte lösts. Nu köper sjukhuset in tio nya stolar för sammanlagt
Artikel 2 av 9
Här är detaljen som kan fria Elin Ersson efter flygaktionen
Tillbaka till startsidan