Aspeby vad en av talarna under den pågående Skaraborgsdagen, och spånade framtid tillsammans med LRF:s riksungdomsordförande Emilia Astrenius Widerström och Erik Hagelin, Untie Group.

Att stå inför alla beslutsfattare i Skaraborg och prata ledarskap - såg du det komma, när du och dina skolkompisar började ert bolag?

- Absolut inte.

Coffee Stain är företaget som startade som ett elevprojekt på Högskolan i Skövde 2010. Spelen Sanctum och Love Strawberries gav en stark start men 2015 small det till. Få anade väl att tanken på att göra en getsimulator skulle vara något. Det var det, det Skövdebaserade dataspelsföretaget blev världskända med Goat simulator.

Sedan har världens snurrat på, i november kom beskedet att dataspels-blåvalen THQ köper de två bolag som gemensam utgör Skövdebolaget Coffee Stain: Holding AB, Publishing AB.

Prislappen är på 317 miljoner kronor och innehåller option på ytterligare inkomster. Affären omfattar totalt nästan 900 miljoner kronor om man också lyckas som förväntat med uppföljaren, spelprojektet Satisfactory. Och det ser man ut att göra, enligt VD:n Johannes Aspeby.

- Vi har jobbat med spelet i tre år och är färdiga för release inom kort. Vi ser fram emot det med spänd förväntan.

Relaterat: "Hemliga" projektet som ska hjälpa Skaraborg
Relaterat: Nu är Skaraborgsdagen i gång - se bilderna

Bolaget ägdes av tio före detta studenter - hur känns det att hux flux ha fått miljoner på banken?

Annons

- Det är en skön trygghet givetvis. Men det är inget som förändrats privat.

Rådet han gav Skaraborgs ledare var att lyssna på personalen. Att vara lyhörd.

Då kanske man inte dissar idéer om getter och annat som kanske verkar tokiga...

Se filmen där Johannes Aspeby berättar mer om känslan av 900 miljoner på banken.