LÄS MER: Skara HF klart för SHE – se segerjublet

Det blev ett bittert slut på säsongen för Kungälv. Laget missar spel i SHE efter två uddamålsförluster mot Skara HF.

Kungälvs tränare Per Johansson, som tog sitt Bukarest till semifinal i Champions league förra veckan, var så klart besviken, men också stolt över sitt lag.

– Jag är mer känslomässigt mer knuten till Kungälv. För handbollen har det varit två fantastiska matcher. Jag är ofattbart stolt över våra tjejer. De har verkligen utvecklats och jag kan inte vara annat mer en tårögd för våra bedrifter, säger Johansson och berättar om det stora engagemanget i Bukarest.

– Att få uppleva två öststatsderbyn är en makalös upplevelse. Det har varit Rumänien mot Ungern. Efter matchen i Bukarest har det kommit fram gamla damer som kramat mig. Det är sådana demissioner jag aldrig upplevt. Jag har bara tränat svenska lag. Den upplevelsen jag får vara med om nu är jag verkligen stolt över. Jag lever min dröm just nu.

När tidningen pratade med honom efter matchen var Johansson så klart besviken, men även stolt.

– Det känns fruktansvärt surt. Jag är jätteledsen. Men hade vi svikit vår idé hade jag varit ännu mer besviken. Vi kämpar och spelar ut Skara i slutet. Jag måste säga att vi verkligen förlorade med flaggan i topp. Det här är säsongens två bästa matcher. Skara är det överlägset bästa laget vi har mött.

Under matchen satt Per Johansson sällan ner. Både domare och spelare fick kritik riktad mot sig.

– Jag gjorde några riktiga jäkla utskällningar på några spelare i dag, men jag sa i halvlek: Lyssna på vad jag säger, inte på vilket sätt jag säger det.

Du fick en varning av domaren (se TV-klipp ovan) i andra halvlek, hur tänkte du där?

– Jag tycker han inte borde ha varnat så snabbt men det är väl okej. Det blir mer spel med delegater i Europa. Jag kanske har ställt om. Men det borde han (domarbasen Henrik Mäkinen) ta. Jag tycker att domarna annars gjorde det jättebra. Jag är väldigt nöjd med publiken också och på vilket sätt de stöttar sitt lag. Jag njuter för handbollens skull.

LÄS MER: Berts krav för att hjälpa Skara HF