Tävlingen, som rids i tre moment med hoppning, dressyr och terrängprov, hade samlar 103 starter i klasser för både ponny och stor häst.

I den högsta klassen för hästar segrade Linda Eklund, Tidaholm, på Nina Ricci med tio poängs marginal till tvåan. Hon inledde med en kalasfin dressyrritt, red felfritt i hopprovet och galopperade i mål efter terrängprovet utan fel på hinder och några få tidsfel.

I den nästa högsta klassen för hästar segrade Åsa Alsterlund, Skövde, på Cash in Hugo, även det med rejäl marginal till den som blev andraplacerad.

– Han kändes fin i dressyren och hoppade inte ut från banan. Det brukar han inte göra men man vet aldrig med fättävlanshästar, säger Åsa med ett skratt.

Hopprovet klarades av utan fel och med en felfri terrängritt som kändes jättefin så var segern i hamn.

I samma klass placerade sig Esther Philippa Nicolaissen, Hjo, på tredje och femteplats med hästarna Las Vegas och Knockelly Eddie. Esther red även en häst i den andra klassen.

Att rida tre hästar i värmen var inga som helst problem.

– Jag rider nio,tio hästar hemma varje dag så det här blir ungefär lika mycket.

Gunnel Marwén Kastenman är pressansvarig och säger att tävlingarna flutit på fint.

– Det har varit några avramlingar men inga incidenter utan ryttarna har borstat av dammet och gått av banan själva, berättar hon.

Ramlar man av vid ett hinder får man inte fortsätta rida av säkerhetsskäl.

Annons

– Överlag har det varit glada miner. Så klart blir man som ryttare besviken när resultatet inte blir som man tänkt men överlag glada miner. Det är karaktäristiskt för fälttävlansryttare - och god kamratskap, säger Gunnel Marwén Kastenman.

Banan på Ljuslingsbacken är kuperad, med ett par höga kullar som banan går över och som kräver att hästarna är fysiskt förberedda.

– Det handlar om att ta det lugnt, inte flyga iväg och tro att allt går med fart utan ge hästarna tid och låta dem titta, säger hon.

Fina resultat noterades också för de lokala ponnyryttarna. Sofia Madeleine Hovsveen Bood segrade i P60. Vilma Beiron segrade i Top Fuel i P80.

På filmen syns i tur och ordning Linda Eklund, Liselotte Wiemann, Moa Nordenberg och Åsa Alsterlund.