Sista natten med gänget är ett evenemang som funnits i 28 år - en sista kväll och natt med klassen och massor andra femton-sextonåringar. Klockan 17.00 i fredags stängde parken för allmänhetens besökare och fylldes istället av ungdomar som gått ut nian i år. 2225 biljetter var sålda, vilket motsvarar 75 procent av alla niondeklassare i de 20 kommuner som är representerade.

– Jättekul med så stort gensvar, menar verksamhetsledaren på Skaras ungdomens hus, Stureplan, som ikväll var samordningsansvarig för Sista natten med gänget. Om två år lovar vi att bjuda på något alldeles särskilt då vi firar 30 år.

Lidköping är den enda kommun från Skaraborg som inte är med. Förutom Skaraborg fanns även elever från Askersund, Habo, Hallsberg, Laxå och Lekeberg.

– Jag ser mest fram emot discot och att bada, menar Cornelia Svensson och Louise Ingvarsson instämmer.

Annons

De båda tjejerna är från Hagabodaskola i Habo och har precis åkt Tranan på Skara Sommarland.

– Den var skitkul! utbrister Louise.

Fritidsledarna Annette Andersson och Ina Öfverberg från Hjo hoppas att det ska bli en rolig kväll.

– Fint väder har vi redan fått så dem förhoppningarna har slått in, vilket känns fantastiskt, menar de. Nu ska det bli spännande att få träffa de andra kommunerna.

De berättar att eleverna från Hjo pratat mycket i bussen på vägen mot Skara Sommarland om att de vill bada på grund av hettan. Själva tycker de att det utbudet av aktiviteter under kvällen har bra variation i år:

- Om man inte gillar discot finns Fifa-turnering och de har lagt in fler grenar i den individuella femkampen så man behöver bara vara med på det man själv tycker är kul. Plus att det finns spontankaraoke fram till halv ett inatt.

Förutom dessa sysselsättningar fanns även möjlighet att lyssna till bandet As we speak framåt kvällen och givetvis var karusellerna och vattenlandet öppna.