Relaterat: Skövde värvar tränare från rivalen

Hockeysäsongen närmar sig och Skövde IK har förstärkt truppen med en rad olika spelare. Det senaste tillskottet hämtades från HV71:s J20 i form av Lukas Johansson, men samtidigt har Skövde IK tappat flera tongivande spelare, däribland Carl-Johan Sjögren, Albin Lindgren och Anton Blomberg som stod för varsin fin poängskörd under den förra säsongen.

– Vi har blivit av med ett gäng spelare som har varit poängstarka. Jag skulle inte säga att vi har tappat någon som det är jättesynd att vi tappat, om du förstår vad jag menar. Vi står inte och faller med någon som har lämnat, säger sportchefen Lars Trygg.

Relaterat: HV-talang klar för Skövde IK

Tidigare har det stått klart att Skövde IK behöver få in 350 000 kronor till nästa års bokslut för att klara elitlicensen. Att sänka lönebudgeten med ungefär 30 procent är en av åtgärderna Skövde IK har tagit till för att minska kostnaderna, vilket så klart har påverkat vilka spelarna klubben har värvat.

– Vi lutat oss med de förutsättningarna vi har fått, men sammantaget har vi jämnat ut lönebilden över spelartruppen. Vi försöker i stället utnyttja våra kontakter i stan när det gäller att skaffa jobb och så vidare. Vi har ju inga heltidsproffs.

Under nästa vecka samlas Skövde IK för barmarksträning. Den sjätte augusti genomförs ispremiären och Trygg är nöjd med truppen, och meddelar samtidigt att det är färdigtvärvat.

Annons

Relaterat: SIK kvar i Hockeyettan – så ska de klara elitlicensen nästa år: "Vi får tänka om lite"

– I dagsläget söker vi inte aktivt. Vi är ganska nöjda samtidigt som vi har bra koll på våra juniorer, och det blir spännande att se om det har hänt något på den fronten. Vi har höga förväntningar på säsongen och målet är absolut allettan.

Fakta: Skövde IK:s nyförvärv och förluster

Nyförvärv: Jesper Erlandsson, Skellefteå AIK J20, Oskar Ahokas, HC Lidköping, Erik Dahné,..

Fakta: Skövde IK:s nyförvärv och förluster

Nyförvärv: Jesper Erlandsson, Skellefteå AIK J20, Oskar Ahokas, HC Lidköping, Erik Dahné, Skara IK, Adam Schoultz, Grästorps IK, Rasmus Gustafsson, HV71 J20, Viktor Andersson, IFK Munkfors, Alexander Björklund, IK Oskarshamn J20, Johan Nyman, Köping HC, Lukas Johansson, HV71 J20.

Spelarförluster: Tim Hultstrand, IK Pantern, Albin Lindgren, Stjernen Hockey, Anton Blomberg, Tranås AIF, Carl-Johan Sjögren, IF Troja-Ljungby, Martin Karlsson, Borås HC, Oskar Olsson, Kalmar HC, Jesper Sellin, Kalmar HC, Pontus Wikström, Piteå HC.