Läkarna klarade sedan inte att rädda treåringens liv.

Nu ska Lidköpings kommun granska sig själva för att se om de begått fel. Enligt nyhetsbyrån TT hade mamman uppgett att pojken skadat sig själv och där stannade ärendet.

Rättegången mot den 26-årige mannen som misstänks ha vållat en treårings död och för att ha grovt misshandlat ett yngre syskon pågår just nu i Skaraborgs tingsrätt.

Verkade febrig

Pojken ska, enligt mannen, också ha blött näsblod och verkat lite febrig under kvällen, men det var först när han började blöda ur munnen som han ringde efter ambulans. Det rättsmedicinska protokollet ger dock en helt annan bild, enligt det hade treåringen över 60 olika skador på kroppen, samt 19 blånader och svullnader i ansiktet.

Men trots att flera i personalen reagerade på skadorna gjordes enligt TT ingen orosanmälan om att pojken kanske for illa. Nu ska agerandet alltså granskas.

Redan tidigare rikta Inspektionen för vård och omsorg kritik mot Skövde kommun eftersom de inte reagerat omedelbart när det yngre syskonet kom till akuten.

Istället väntade de ett dygn.

– Direkt när det hände gjorde vi en utredning som kom fram till att socialjouren inte gjort något fel, men IVO tycker annorlunda, säger socialnämndens ordförande Anna Bergman (M) till tidningen.

Relaterat: 26-åring åtalas för vållande till treårings död – åklagaren: Misshandeln synnerligen grov
Relaterat: Misstänkt hörd i rätten om treårings död: ”Jag förstod inte att det var så allvarligt”
Relaterat: Många vittnen gav samma bild - pojken förändrades hemma