Innan Danmarksåret gjorde hon fem säsonger med Skövde HF.

– Jag har längtat hem och för mig var Skara det klart bästa alternativet, säger den vänsterhänta niometersspelaren i ett pressmeddelande.

Det danska året har varit tufft och Sara konstaterar att tempot på träning är mycket högre än i Sverige.

– Jag är mycket hemmakär och känner hur skönt det ska bli att få flytta hem till Skövde igen, säger hon, när hon nu har valt att avsluta sitt proffsspel i Danmark.

Fostrad i Lindersberg

Sara Johansson är fostrad i Lindesberg, och spelade sen några år i Örebro. Hon kom år 2012 till Skövde HF där hon spelade fem säsonger innan det bli flytt och proffsspel i Danmark.

Annons

– Jag hade kollat på Skara innan det blev klart med Magnus Frisk som tränare, men det är en bonus att få spela med honom igen. Han är en tränare som har utvecklat mig som spelare och jag tror att han kan fortsätta få mig att ta nya kliv.

Sara Johansson är en uttalad niometersspelare, som med sin skottstyrka och förmåga att sätta lagkamraterna i lägen kan tillföra mycket i Skara HF.

– Jag tror också att jag med min erfarenhet från det danska året kan bidra med att höja nivån på lagets träningar.

"Fantastisk handbollsspelare"

Sara flyttar hem till pojkvännen och lägenheten i Skövde. Om det blir fortsatt jobb på Skövdedepån, som hon är tjänstledig från, eller om hon väljer att studera, har hon inte tagit ställning till ännu.

För ett par veckor sedan blev Sara uttagen till ligalandslaget och kommer vara med i dess första samling i Trollhättan om ett par veckor. Ligalaget består av 17 uttagna spelare från SHE men också, som Sara, av spelare som spelar i Danmark och Tyskland.

Sportchef Gunilla Flink säger så här om det fina nyförvärvet:

– Sara är en fantastisk handbollsspelare och har utöver ett mycket bra skott många ess i rockärmen! Vi är stolta över att hon väljer Skara som sin nya klubb där hon med sin rutin och erfarenhet kommer att höja nivån på både träning och match.

Kontraktet med Sara Johansson blev klart under söndagen och är på 1+1 år.