I helgen var det avspark för förberedelserna inför jul, åtminstone ute på Knistad Herrgård. Den traditionella julmässan lockade som vanligt mycket folk, kanske allra flest på lördagen då söndagen bjöd på en del regn på eftermiddagen.

Något som till viss del retade Johan Wahlström och Bengt Carlsson som sålde korv både i metervara och styckvis, samt skinka.

– Regnar det försvinner det en tusenlapp eller så i intäkter, konstaterar Johan Wahlström.

Men som tur är kan ingen rå över vädrets makter.

Gråvädret och regnet verkade dock inte störa varken tomtemor eller tomtefar, som var på ett strålande humör och redan verkade ha gjort sig hemmastadda. Enligt tomtefar har de fått ett kontrakt på att roa folk på herrgården under middagar ända fram till jul.

Den som tittat på TV-programmet Bonde söker fru kanske tyckte sig känna igen tomtemor? De har helt rätt. Hon var Bondegunilla Rasmusson, som var med i programmet 2011.

Gunilla hittade sin bonde, men kärleken höll inte.

– Vi bodde alldeles för långt ifrån varandra.

Istället fann hon kärleken på nätet och idag har paret varit ihop i fyra år. Gunilla har hunnit fylla 72 år och är kärare än någonsin i sin tomtefar, Ove Jakobsson, som dock föredrar att bli kallad tomtefar från Amnehärad.

– Det bevisar bara att det aldrig är för sent att hitta kärleken, säger Gunilla och skrattar.

Annons

På söndagen hade Gunilla, förlåt tomtemor, med sig hästen Quattro från Hults hästgård mellan Gullspång och Hova.

Gunilla berättade att hon och Ove är på Knistad för första gången, men att de hoppas på en fortsättning nästa år.

Tomtefar fick besök av många barn i helgen som ville ge honom sina önskelistor. De hade han stoppat i en stor säck, som blev välfylld. Det bådar gott inför jul.

Jul