Annons

Tomtar i kö till julmarknad

Tomtar i kö till julmarknad

Kön ringlade traditionellt lång framåt klockan 10 den 10/10 då Falbygdens ost slår upp dörrarna till julen. Långt över hundra personer köade och åtskilliga hade tagit fasta på uppmaningen att komma i tomtemundering.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Simhallen i Götene kan stängas i förtid

Västerbybadet byggdes 1971 och är så slitet att det nu fått sitt slutdatum. Den 30 juni 2021 är det över för Götenes simhall. Men stängningsdatumet kan i verkligheten komma att bli betydligt tidigare än så.

Ny förskola ser ut att hamna i Vasaparken

Skara ska få två nya förskolor. En kommer att ligga på Mariebergsområdet och allt tyder nu på att den andra hamnar i Vasaparken, där tidigare Skara vandrarhem ligger.
– Det är huvudspåret, bekräftar barn- och utbildningsnämndens ordförande Lotta Grönlund Plöen (M).

Räddningsvärn sätts upp

Ett räddningsvärn ska skapas där frivilliga ska utbildas för att kunna hjälpa till vid skogsbränder och andra större händelser.

Det enda jag önskar är att få vara den jag är

Nyligen hade filmen ”Min pappa Marianne” biopremiär. En film som baseras på prästen Ann-Christine Ruuths liv och resa mot att komma ut som den hon är.

Miljonbidraget till museet kan behöva höjas nästa år: "Besvärlig situation"

Västergötlands museum får drygt 3,3 miljoner kronor årligen av Skara kommun. Det kan anses vara mycket pengar, men det lär inte räcka då museet har en pressad ekonomi. Nu ska man se över om anslagen kan höjas.

Kritisk Bert Karlsson hyllas i Melodifestivalen

Att Bert Karlsson är kritisk till dagens upplaga av Melodifestivalen har nog få missat. Det var bättre på hans tid, menar han och ger så ofta han kommer åt en känga åt den musikansvariga Christer Björkmans håll. På lördag ska ha själv hyllas för sin tidigare gärning i direktsänd tv då han fått en plats i Mellons egen Hall of Fame.

Fixarbrandis kan bli verklighet även i Skara om kommunen betalar

I en SD-motion föreslås att en tjänst liknande Fixarbrandis i Lidköping ska införas för att förebygga fallskador hos äldre.
En liknande tjänst finns redan hos den räddningstjänst som Skara tillhör och det är upp till kommunen att beställa och bekosta en sådan.

Trygghetsbostäderna på Stationsområdet

Vi två pensionärsföreningar i Skara, gläder oss åt att tilldelningen av markarbetena på Stationsområdet nu är klar så att det blir möjligt att gå vidare med byggandet av husen med trygghetslägenheterna, som vi länge väntat på.
Artikel 2 av 9
Simhallen i Götene kan stängas i förtid
Tillbaka till startsidan