Skaraborgs Läns Tidning

Annons

Tjuvar stal djurens foder

Tjuvar stal djurens foder

Djurfoder har blivit hårdvaluta i den svåra torkan.
När lantbrukaren Magnus Hedström skulle åka och hämta hö på ett av sina gärden upptäckte han att flera balar blivit stulna.
– Det känns tråkigt med tanke på att man lagt ner både tid och pengar på att få hop de där stråna, säger Hedström.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Ali utvisas – trots hot i Iran och jobb i Sverige

Ali Gholami konverterade från islam till kristendom i Iran och blev efter det både förskjuten av sin familj och förföljd av polis. Nu ska han utvisas tillbaka till sitt hemland där kristna hotas, vilket gör både han och hans arbetsgivare förtvivlad.
– Vi förlorar en viktig anställd, säger Ari Larikka och Fredrik Falkhage på Tess bilvård och service där Ali arbetat i två år. Om han får stanna vill de ge honom ett fast jobb.

Sprutbytesmottagning öppnar i Skaraborg

Nu startar Skaraborgs första sprutbytesmottagning i Skövde.
– Om vi sett att detta hade ökat missbruket eller varit osäkra så hade vi aldrig kunnat jobba vidare med detta, säger läkare Erik Backhaus.

Många kvadratmeter för pengarna i Skara

Hur mycket bostad du får för pengarna varierar stort beroende på var i landet du är beredd att bosätta dig. En ny kartläggning från Svensk Fastighetsförmedling visar att är man ute efter en billig bostadsrätt så är priserna i Skara förmånliga.

Motormännen delade ut Årets hjulklapp

Årets hjulklapp gick till riksdagsledamot Sten Bergheden (M) och kommunens hemtjänstpersonal, det priset togs emot av avdelningschef Carola Låstberg.

Fängelse och skadestånd – domen fastställd för mordbrännare

Mannen satte eld på en lägenhet i Falköping. Senare samma natt greps han i ett hus i Karleby. Nu döms han till tre års fängelse samt skadestånd på drygt 550 000 kronor.

Tänk att få en julklapp som bär på många minnen

Det är ganska exakt en vecka kvar till julafton och två veckor kvar till nyårsafton. Förutom midsommar och bröllop kanske de två dagar många har lite panik över kläder.

Unga misstänks för hets mot folkgrupp – lade ut rasistiska bilder på klassens snapchat

De båda 15-åringarna lade ut bilder och kommentarer med rasistiska anspelningar på klassens snapchatgrupp. Nu åtalas de för Hets mot folkgrupp.

Högskolan får miljoner från KK-stiftelsen

Under 2019 startar Högskolan i Skövde tre nya projekt inom sin forskningsmiljö INFINIT. I samtliga fall rör det sig om projekt som drivs i samverkan med näringslivet och där KK-stiftelsen är den huvudsakliga finansiären. Totalt omfattar projekten närmare 35 miljoner kronor, pengar som stärker både näringslivets och Högskolans konkurrenskraft.
Artikel 2 av 9
Ali utvisas – trots hot i Iran och jobb i Sverige
Tillbaka till startsidan