— Exakt vad som händer vet jag inte. Jag och Bosse Brännerud ska stå på scen och tjôta inför matchen, säger han avslappnat.

Fakta

Glenn Hysén har varit lagkapten i Liverpool, representerat det svenska landslaget 68 gånger ..

Fakta

Glenn Hysén har varit lagkapten i Liverpool, representerat det svenska landslaget 68 gånger och vunnit två guldbollar.

Förutom att han var lagkapten i landslaget så var han också en förgrundsgestalt i det IFK Göteborg som under 1980-talet dominerade svensk fotboll.

Bosse är Julahotellets nye VD, och matchen är den mellan Glenns tidigare fotbollsklubb Liverpool som spelar mot Swansea. Platsen är så klart Julahotellet. Att det just är Glenn och Bosse som står på scen är ingen slump. De känner varandra sedan drygt fem år tillbaka. Bosse spelade med ett band i Skagen berättar Glenn, och på båten över till Danmark träffades de.

— Vi har hittat på en del grejer efter det, det är en jävligt kreativ och bra kille, säger Glenn Hysén.

Ingen plan

Lördagen den 21 januari är det alltså dags för de båda herrarna att äntra scenen i Skara. Konceptet att tjôta inför och kring Liverpools matcher med supportrar är gammalt för Glenn Hysén, men namnet "Tjôta med Glenn" är nytt. Någon direkt repertoar finns inte.

— Nej nej, det är helt från luften, det finns inget manus och det är det som är så roligt. Sen får jag ju mängder med frågor och det är jävligt roligt.

Många frågar handlar så klart om fotboll, men de udda frågorna som hamnar utanför bollen är ändå de han tycker är roligast att få.

Annons

I övrigt är det fullt upp för den nu 57-årige Hysén. Tre nya tv-program ska spelas in för att sedan sändas under året. Vad de olika produktionerna handlar om får han inte avslöja.

— Men jag tackar aldrig ja till nåt som verkar tråkigt. Det måste vara kul att spela in, hur det sen blir märker man.

Vad drar du dig från att göra då?

— Debattprogram med frågor som man inte är hundra insatt i. Man kan ju inte sitta där som en fjant om man inte vet vad man snackar om.

I övrigt har han blivit en flitig och uppskattad twittrare som ambassadör för Unibet med över 200 000 följare. Signifikant är att han avslutar varje tweet med "Ha d gott. Glenn."

— Det är omtyckt, men det händer att jag får lite skit emellanåt, så är det när man har åsikter. Men man kan inte heller sitta som nån jävla mes, säger Glenn.

Han är inte heller rädd för att ge sig in i diskussioner.

— Jag svarar gärna upp när nån har fel och jag till 100% vet att jag har rätt.

"Ha d gott" vart kommer det ifrån?

— Jag vet inte, det är en sån fras som man avslutar med, den har funnits i alla tider.

Uttrycket säger nog en del om hur Glenn också vill vara, att grubbla är inte hans grej, då är det bättre att "Ha d gott".

— Det händer så mycket skit överallt och det går inte gräva ned sig. Man måste fan i mig rycka upp sig, det går inte göra nåt åt väder och vind och skit. Så ha da d gott, avslutar han.