Historien om popgruppen Timoteij tog sin början år 2010. Cecilia Kallin, Johanna Pettersson, Bodil Bergström och Elina Thorsell pluggade tillsammans på Music and produktion i Skara när gruppen bildades. För svenska folket var Timoteij helt okänd när gruppen deltog i Melodifestivalen. Med låten Kom tog de sig direkt till final där de blev femma. Två år senare deltog de med låten Stormande hav men nådde aldrig slutfinalen. År 2014 lämnade Johanna Pettersson gruppen och Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Elina Thorsell fortsatte med att turnera och producera nya låtar.

Nu kan man säga att cirkeln sluts. Den 17 december gör gruppen sitt sista framträdande tillsammans i Skånings-Åsaka kyrka.

— Det har varit vår önskan hela tiden att göra något på hemmaplan, för att vänner, familj och alla andra som stöttat oss genom åren ska få en chans att se oss, säger Cecilia Kallin.

Efter sju år är tiden mogen för nya utmaningar. Elina Thorsell, från Skövde, är utbildad personlig tränare och satsar på träning och hälsa. Bodil Bergström, från Skara, ska jobba med egna projekt utomlands och Cecilia Kallin, uppvuxen i Falköping, satsar på en solokarriär.

— Jag brinner för ett eget soloprojekt. det ligger mig varmt om hjärtat och planerar att släppa mina första låtar under nästa år, säger hon.

Annons

Materialet är skrivet av henne själv men också tillsammans med andra låtskrivare. All verksamhet driver hon i ett eget företag och är inte knuten till något skivbolag.

— Jag styr min egen agenda och det är något jag fått med mig från Timoteij där vi fick bestämma själva. Den friheten känns viktig att hålla kvar.

Cecilia Kallin sticker inte under stol med att hon har höga ambitioner.

— Jag vet att det blir svårt men drömmen är att få turnera och släppa skivor över hela världen.

Hon bor sedan tre år tillbaka i Stockholm, helt enkelt för att det är där branschfolket finns.

— Jag kan se mig själv flytta tillbaka till Skaraborg men först måste jag vara etablerad i branschen. Jag trivs bra i Stockholm och med det myllriga storstadslivet men uppskattar verkligen att få promenera ensam på en grusväg på Ålleberg, utan att träffa en enda människa.

Att gå skilda vägar var ett stort beslut att ta, berättar Cecilia Kallin.

— Det har varit en stor del av våra liv så länge och att lämna något så etablerat är inte lätt. Samtidigt är det skönt att sluta när det går bra och vi kommer fortfarande att vara kompisar.

Vad är det bästa med tiden med Timoteij?

— Erfarenheten från att få göra det man älskar men också glädjen det gett oss och våra fans.