IFK Skövde motade tillbaka HK Malmö med 35–29 på hemmaplan. Skövde matade på från start och en av förgrundsfigurerna i matchinledningen var Jack Thurin som gjorde fyra mål i första halvlek och ett i andra.

– Det var extra skönt att det lossnade direkt. Att man får sätta dit ett-två mål för då måste de gå upp på mig till slut och då kan man sätta andra i lägen.

IFK toppar just nu handbollsligan i en något haltande tabell med sex segrar av sju möjliga.

– Det var väl ingen som trodde att det skulle gå så här bra, knappt vi heller. Det är bara att fortsätta glida med och Malmö ska ju vara bättre på pappret än Ystad. Även om det är nya förutsättningar i den matchen så gäller det att fortsätta göra det vi gjort bra. Framför allt försvarsspelet tillsammans med Håvard (Åsheim, målvakt) spm varit riktigt bra det senaste.

Thurin, som har fått stå lite i skuggan under säsongsinledningen när Kristian Svensson briljerat som i fornstora dagar, är glad över att han kunde bidra ordentligt under onsdagskvällen.

– Det var både skönt för mig och för laget. När vi möter ett så pass bra motstånd är det ett bra kvitto på att det vi gör duger gott och väl.

Känns det som du har glidit längre ifrån startsjuan inför matchen mot Malmö?

– Kristian (Svensson) är lagkapten och duktig men jag försöker jobba med det jag är bra på. Vi är två olika spelartyper så det är vi två som får tampas. Det har jag gjort tidigare.

Annons

Hur är det att vara i det yngre gardet i den blandade åldersstruktur som finns i truppen?

– Jag är väl den som har varit med längst bland de unga och jag ska inte säga att jag får ta hand om dem men jag får stå upp lite för de unga. Jag vet ju hur "Krille" (Kristian Svensson) och Rasmus (Wremer).

Hur är de då?

– Det är lite med böter och såna grejer.

Är ni unga slarviga?

– Jag brukar sköta mig men det är de nya som har lite problem med det där, säger Jack Thurin.

LÄS MER: IFK Skövde spelade ut toppkonkurrenten: ”Vi är som ett godståg”